Publicat el 21/05/2019

Prop d’una trentena d’explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries se sumen a la gran festa de la pagesia catalana els dies 1 i 2 de juny a la comarca del Maresme

 El ‘Benvinguts a Pagès’ s’adreça al públic familiar i més ‘foodie’, permet experimentar la vida a pagès, tastar i accedir a una oferta de productes agroalimentaris de temporada i de proximitat excepcional i omplir el rebost

Visitar una explotació familiar que es dedica a la cria i engreix de vedella ecològica, conèixer un projecte d’horta ecològica que recupera llavors antigues i poc conegudes com la mizuna, descobrir un petit obrador de melmelades artesanes, assistir a la 1a Fira producte de proximitat i km 0 de Tordera, així com participar en un show cooking centrat en l’arròs. Aquestes són només algunes de les propostes que ofereix el Maresme els dies 1 i 2 de juny en el marc de la quarta edició de Benvinguts a Pagès, la gran festa de la pagesia catalana que se celebrarà arreu del país i que permetrà experimentar la vida a pagès, redescobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia i omplir el rebost. L’esdeveniment té com a eix central les visites gratuïtes a les granges, explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país, que es complementa amb la implicació de restaurants i allotjaments, així com amb la programació de nombroses activitats complementàries i divulgatives.
En concret, a la comarca del Maresme hi prendran part catorze explotacions (Can Marpons, Can Xicoy, Celler Quim Batlle, Celler Talcomraja, Ecotràmec, El Petit Bané, Granja Can Gel – Viu Can Gel!, Granja Sant Llop, Horta Ecològica Pla de Munt, L’Horta d’en Dídac, La Magalla, Márquez Horticultors i Agrogust, Melmelària, Ramaderia Jordi Torres), quatre restaurants que oferiran el menú Benvinguts a Pagès (Les 13, Restaurant Can Casellas, Restaurant Diagonal i Tempo de l’Hort), tres allotjaments (Hostal Portofino, La Premsa by Pillow i Vila Arenys Hotel) i cinc activitats complementàries (1a Fira producte de proximitat i km 0, Alimentació de proximitat al mercat setmanal de Tordera, portes obertes a la Cooperativa Agrària La Baixa Tordera, Show cooking – Arrossos de primavera i visita a l’obrador de Murgó Formatges).

Experiència rodona. El públic familiar i aquelles persones amb el paladar més exigent tenen al seu abast una experiència rodona que permet descobrir l’origen dels aliments, tenir contacte amb els animals i degustar els productes més saborosos i autèntics sobre el terreny i sense intermediaris. A través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat es poden planificar les visites per territori o bé per producte i escollir qualsevol de les propostes de les granges i pagesos inscrites sense necessitat de fer reserva prèvia.
Aquest any s’incorpora com a novetat l’opció de cercar pagesos que tenen produccions ecològiques. L’oferta de productes de proximitat i de temporada d’horta, fruita, verdura, làctics, carn, peix, oli, mel i cereals, entre d’altres, és molt complerta. L’experiència ha obtingut fins ara una magnífica acollida per part del públic, que puntua les visites amb una nota mitjana que supera el 9.

Rutes de cap de setmana. També es podran consultar les rutes de cap de setmana que es trobaran arreu del territori català i que són Costa Brava, Paisatges Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Terres de Lleida i Pirineus. Com a novetat, en aquesta edició, es mantindran durant tot l’any i permetran viure l’experiència Benvinguts a Pagès més enllà del cap de setmana de l’1 i 2 de juny. Els itineraris cobreixen diferents comarques i són de temàtica diferent depenent de cada territori en què s’inclouen productors, restaurants, allotjaments, activitats i altres visites d’interès turístic.

Xifres a tot el país. El cap de setmana de Benvinguts a Pagès comptarà amb la participació de 200 granges i explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres de Catalunya. L’experiència es complementa amb la participació de més de 130 restaurants, que ofereixen el menú Benvinguts a Pagès amb productes de temporada i de proximitat, i les estades a més de 200 allotjaments rurals. Finalment, durant el primer cap de setmana de juny també es programen més d’un centenar d’activitats complementàries (fires gastronòmiques, visites guiades, col·loquis, concerts, passejades i exposicions, entre d’altres).

Aposta per redescobrir el territori. El cap de setmana de portes obertes al món de la pagesia catalana ajuda a desestacionalitzar el turisme arreu del principat i esdevé una oportunitat per redescobrir el territori. Aquest mes de juny celebrarà la quarta edició  consolidant-se com una proposta lúdica i de país que difon el món rural, posa en valor el sector primari i dóna a conèixer l’origen dels productes agroalimentaris que es produeixen a Catalunya.

 Iniciativa que suma. Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca,i del departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Hi col·laboren la Fundació Alícia, Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme així com nombroses entitats i associacions del sector d’arreu de Catalunya.

 

 

Deixa un comentari