Publicat el 14/09/2021

Els productes de la comarca i una selecció d’establiments representaran el Maresme a la cita gastronòmica

Enguany es pot recuperar un dels esdeveniments gastronòmics per excel·lència de les comarques de Barcelona, la Festa Alícia’t. Té lloc aquesta setmana, del 16 al 18 de setembre. I el Maresme hi serà present amb els seus productes més característics, com són els pèsols o la maduixa, el fesol o els aliments d’horta, la coca de Llavaneres o la cirera d’en Roca.

També s’ha escollit una selecció d’establiments de la comarca que representaran el Maresme a través d’uns vídeos fets per la Diputació de Barcelona i la Fundació Alícia. Aquests locals són: el celler Aus, de l’Alta Alella, el restaurant La Sal del Varador, de Mataró, l’Horta Pla de Munt, de Palafolls, i la Subhasta Montgat. Tots ells tenen en comú els criteris de sostenibilitat que segueixen, com cultivar o treballar amb productes ecològics i sostenibles, complir amb la igualtat de gènere en les activitats que desenvolupen i, en el cas de la subhasta de peix de Montgat, ser un recurs cultural i únic.

A causa de la pandèmia, la Festa Alícia’t serà virtual, gratuïta i oberta a tothom. Durant els tres dies que dura, ens anirà descobrint contingut en format de càpsules audiovisuals obertes al públic a través de la plataforma aliciatvirtual.cat. Són píndoles divulgatives que pretenen apropar la cuina dels diferents territoris de les comarques de Barcelona, així com alguns dels seus punts d’interès turístic, de la mà de Barcelona és molt més.
Els plats forts de la jornada són les dues masterclass de dissabte: de la xef Maria Nicolau, titulada “Cuina de temporada fàcil i bona”, i del cuiner Artur Martínez, amb el nom de “Cuina, senzillesa i compromís”.
També hi ha espai per al públic infantil amb el taller “Tastaciència. Ciència i cuina”, que permetrà descobrir la relació entre alimentació i ciència.

Per al públic professional, s’ha organitzat una jornada sobre casos d’èxit i d’innovació en el sector turístic i gastronòmic en temps de pandèmia, que comptarà amb la participació de la diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i del director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés.

La festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona és una iniciativa de la Fundació Catalunya La Pedrera, la Fundació Alícia i la Diputació de Barcelona, que ofereix propostes com aprendre a combatre el malbaratament, conèixer les últimes tendències culinàries, posar en valor les sopes o descobrir la singularitat dels productes de proximitat.

Redacció
Imatge: Maduixes de Can Marpons d’Arenys de Munt
Font: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Deixa un comentari