Publicat el 03/06/2016

La comunicació del Ministeri d´Agricultura, Alimentació i Medi Ambient de la seva intenció d´extreure 100.000 m3 de sorra del delta de la Tordera i 50.000 m3 del litoral d´Arenys de Mar per regenerar les platges de S´Albanell i La Marina de Blanes ha posat en alerta el Maresme. 

Consell Comarcal (CCM), ajuntaments i la Plataforma Preservem el Litoral faran front comú perquè no es porti a terme el projecte. Tots els assistents a la reunió del Comissionat del Litoral van coincidir que aquestes accions tindrien uns efectes mediambientals negatius i acabarien afectant totes les platges de la comarca.

A la reunió extraordinària del Comissionat del Litoral van assistir, a banda dels representants nomenats per totes les forces polítiques i per la Plataforma Preservem el Litoral, alcaldes i representants dels ajuntaments més afectats: Arenys de Mar, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Palafolls i Tordera. Van coincidir que si el Ministeri tira endavant l´extracció de sorra ho patirà el fons marí, la resta de platges de la comarca i també els aqüífers de Palafolls. Per això, es demanarà la implicació de l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA).

El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, va defensar que cal cercar solucions globals enlloc d´improvitzar treballs puntuals i ha reclamat que, abans d´actuar, es tingui en compte la veu del territori. Pel que fa al paper de l´administració comarcal, el president ha anunciat que donarà suport institucional i recolzarà les al·legacions que presentin els ajuntaments. També ha lamentat que, a causa de la interinitat política del govern central, no s´hagi pogut celebrar la reunió a tres bandes: Maresme – Generalitat – Ministeri que fa mesos es va sol·licitar.

Deixa un comentari