Publicat el 15/11/2021

Cada any són més les productores que escullen el Maresme com a escenari per les seves produccions

El Maresme es consolida any rere any com a plató per tot tipus de produccions. En el que portem d’any s’han superat el nombre de rodatges del 2019 i del 2020.
Alguns dels projectes audiovisuals més destacats enregistrats aquest 2021 i encara pendents d’estrena són Feria, Ídolo o Bienvenidos a Edén, tots ells sèries per Netflix; pel·lícules com Girasoles Silvestres o A través de mi ventana; la segona temporada de Paraíso, disponible a Movistar; la minisèrie de TV3 Torna Sara; o una producció alemanya, Der Barcelona Krimi. “Estem molt satisfets amb el número de rodatges que estem tenint al Maresme. Veiem que any rere any es van incrementant i això vol dir que estem consolidant la comarca com a destí de les productores i localitzadors en els seus nous projectes i les seves noves produccions”, valora el responsable de la Maresme Film Commission, Albert Roca.
Molts municipis de la comarca han servit com a escenari per diferents produccions, com Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, El Masnou, Malgrat de Mar, Mataró, Montgat, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, o Vilassar de Dalt.

En total, s’han realitzat 84 produccions, tot i que s’han atès més de 300 consultes sobre rodatges.
L’organisme que s’encarrega de centralitzar totes aquestes peticions és la Maresme Film Commission. El seu responsable destaca que “és un dels pols més atractius per les productores: saben que tenen un organisme que parla en el seu mateix idioma, que per qualsevol consulta tenen una línia directa amb la Maresme Film Commission per resoldre qualsevol problema que sorgeixi en qualsevol moment”.
Roca afirma que “a la comarca del Maresme tenim molts avantatges perquè els localitzadors i les productores es fixin com a possible destí per les seves produccions. Un dels principals avantatges és la proximitat que tenim amb Barcelona”. Afegeix que tant els localitzadors com les productores “saben que al Maresme tenen diferents escenaris per les seves pel·lícules: es troben amb mar, es troben amb muntanya, es troben amb diferents tipus de municipis, es troben amb zones residencials, amb zones industrials…“.

Enguany també s’han estrenat algunes produccions rodades l’any passat a la comarca i que han tingut un gran èxit, com la pel·lícula Mediterráneo, que va passar per Mataró i Vilassar de Dalt, i que va estar preseleccionada per representar Espanya als Oscars.
També s’han estrenat El Inocente, Hache, Loco por ella, Maricón perdido, Las leyes de la frontera o Merlí, Sapere Aude, també per Netflix, Movistar, TV3 i TNT, a més de llargmetratges pel cinema.
També hi ha produccions gravades l’any passat que encara estan pendents de llançament, en especial dues sèries per Movistar: Vida perfecta i Todos mienten.

Actualment hi ha projectes en ple rodatge al Maresme que faran augmentar, encara més, les xifres, en una clara expansió de l’audiovisual a la comarca i un creixent interès de grans plataformes i productores pels espais singulars dels que disposem.

Redacció
Imatge:  Rodatge de Mediterráneo
Font: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Deixa un comentari