El Maresme aposta pel sector marítim com a element dinamitzador | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 08/12/2011

El proper 19 de desembre, al Tecnocampus Mataró-Maresme,  es presentarà  el Clúster Maresme Marítim, un projecte que lidera l´Institut de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) amb la col·laboració de 8 entitats i organismes públics i privats de la comarca. El projecte té com a principal objectiu impulsar el sector marítim del Maresme i dinamitzar l´economia i l´ocupació comarcal promovent i activant les sinergies que existeixen entre el mar i les activitats  socioeconòmiques del territori.


Aquest projecte, que està subvencionat pel Servei d´Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, el promouen conjuntament els ajuntaments d´Arenys de Mar, Mataró (IMPEM) i Sant Andreu de Llavaneres; el Consell Comarcal del Maresme; el Club Nàutic El Balís, la Federació d´Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM); la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme i els consorcis de Promoció Turística Costa del Maresme i Port de Mataró.


La presentació de les conclusions del Clúster Maresme Marítim es farà en el marc d´una jornada de presentació de resultats que comptarà amb la participació de diversos experts del món socioeconòmic, empresarial, institucional, ocupacional i formatiu de la comarca i de Catalunya. Durant la jornada es faran públics tots els resultats així com les accions i propostes d´actuació que impulsa aquest projecte.


El Clúster, motor de futur


El Clúster Maresme Marítim és una eina que permetrà posar en comú les sinergies empresarials i institucionals que sorgeixen a la comarca relacionades amb el món marítim. El projecte marca la pauta sobre com organitzar i dirigir aquestes sinergies de la forma més escaient amb l´objectiu de promoure ofertes formatives adequades a les necessitats empresarials actuals i emergents i, alhora, fomentar les col·laboracions empresarials entre els diferents àmbits del sector marítim per a generar noves activitats i llocs de treball.


Actualment, el clúster epresarial del Maresme el formen 484 agents i empreses i entitats públiques i privades que es distribueixen entre diferents subsectors d´activitat i nivells d´especialització i vinculació amb el mar. Aquest sector socioeconòmic de la comarca genera 4.866 llocs de treball (turisme, serveis i indústria marítima i pesca) i un valor de negoci anual de 160,4 milions d´euros.
Maresme Marítim, un mar d’oportunitats¨: 19 de desembre de 2011  
TECNOCAMPUS MATARÓ‐MARESME    
Av. Ernest Lluch, 32 Torre TCM2- Mataró

Deixa un comentari