Publicat el 17/09/2014

El llavanerenc Xavi Usas Torrents, de 44 anys, va complir el passat 16 de setembre, el seu somni de creuar l´Estret de Gibraltar nedant.
El pla, però, no va sortir segons el previst. L´equip va tenir la mala sort de desviar-se a causa de les corrents marítimes i en comptes de fer els 16 quilòmetres de distància amb la costa africana, en van recórrer 30.
Van haver de nedar durant 7 hores i van arribar fins a Ceuta. Dels quatre integrants de l´equip, només dos van aconseguir fer tot el trajecte: Xavi Usas i un italià de 40 anys. Els altres dos nedadors, un d´ells també llavanerenc, Sergio Fiori, no van poder completar la gesta.
Xavier Usas explicava, satisfet i agraït, que tot plegat ha estat possible gràcies al seu entrenador, el llavanerenc Jonhatan Gómez, que durant tot un any els ha fet treballar de valent al Centre de Natació de Mataró. Per fer la prova, l´equip va contractar els serveis de l´Associació ACNE, que es dedica a guiar i a fer d´avituallament als nedadors que es proposen creuar l´Estret nedant.

Deixa un comentari