El Laboratori d´Aprenentatge Científic fa obrir les ganes de conèixer el món de la ciència als infants mataronins | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/02/2013

Desenes de nens i nenes, acompanyats dels seus pares, participen en l’activitat de presentació del LAC “I ara com m´ho trec, això?”. Ho deia la Paula, de l´escola Anxaneta de Mataró, després de comprovar com el fluid no newtonià que tenia a les mans, complint allò que els monitors del Laboratori d´Aprenentatge Científic (LAC) li havien anunciat, es convertia en sòlid.
Ella va ser una més de les desenes de nois i noies que aquest dissabte es van apropar a la carpa que el LAC va instal.lar a la plaça Santa Anna de la capital maresmenca per tal de presentar-se en societat. Tal com s´havia explicat, precisament l´objectiu de la convocatòria era estimular la curiositat dels més joves en l´àmbit de la ciència i la tecnologia.
Altres reptes científics en els que van participar els assistents van ser, per exemple, fer explotar un globus amb una pell de taronja, atès què l’àcid dels cítrics és corrosiu, o observar com un embut de vidre es torna invisible en ser introduït en un vas de precipitats ple d’oli, gràcies a que l’oli i el vidre tenen el mateix índex de refracció.
Durant tota la tarda van acudir a la cita desenes de nens i nenes acompanyats dels seus pares, els quals es van informar de les condicions per prendre part del LAC, les activitats del qual començaran l´1 de març en un espai habilitat per l´ocasió al Tecnocampus Mataró-Maresme.
El període d’inscripcions encara està obert i es poden formalitzar a través de la web
www.lac.cat. La quota és de 15 euros al mes.
QUÈ ÉS EL LAC?
El Laboratori d’Aprenentatge Científic és un espai de lleure per a l’expressió i l’experimentació científico-tecnològiques ubicat al TecnoCampus Mataró-Maresme i destinat a infants i joves de 10 anys a 18 anys. Un projecte pioner a nivell de l’Estat Espanyol, les activitats del qual començaran el proper 1 de març.
Aquesta iniciativa de Clack ha estat mereixedora d´un ajut de finançament del Ministeri d’Economia i competitivitat concedit per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i compta amb el suport de l´Ajuntament de Mataró.
www.lac.cat

Deixa un comentari