El jurat de Viles Florides visita Vilassar de Mar | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 08/05/2012

El passat dilluns 7 de maig Vilassar de Mar ha rebut la visita del jurat del certamen Viles Florides. Tres professionals dels sectors del viverisme, la jardineria i el paisatgisme han valorat l’estat general de l’enjardinament i els espais verds del municipi i totes les actuacions, activitats i programes duts a terme per l’Ajuntament de Vilassar de Mar per incentivar entre la població la cultura del verd.


El regidor d’Espais Públics i Medi Ambient, Joan Roca, i la regidora d’Ensenyament i Comerç, Débora Jover, han estat els encarregats d’exposar davant del jurat una memòria descriptiva amb la feina realitzada. L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha donat a conèixer al jurat diferents espais verds que s’han arranjat aplicant criteris de sostenibilitat i amb noves canalitzacions de reg per garantir la seva durabilitat. També han explicat les activitats que s’han dut a terme per implicar a la ciutadania en el projecte de Viles Florides com ara plantades populars amb escolars o veïns o bé la secció “la planta del mes” del butlletí municipal, que mensualment dóna a conèixer una planta cultivada a Vilassar de Mar a més de promoure la seva compra. La presentació s’ha completat amb una visita guiada pels principals espais verds del municipi. La plaça de l’Era, la plaça del pebre, la Torre d’en Nadal, la plaça Pau Vila, el passeig dels Pins, l’avinguda Eduard Ferrés i el passeig Sant Joan de Mar, han estat alguns dels espais visitats i que el jurat ha pogut valorar in situ, analitzant aspectes com ara l’eficiència, la sostenibilitat o el patrimoni paisatgístic.


16 municipis a més de Vilassar de Mar participen en la primera edició del concurs de Viles Florides, que vol reconèixer la feina de pobles i ciutats de Catalunya en la millora dels seus espais verds i enjardinats. Al mes de juny es farà l’acte de lliurament de premis i distincions.

Deixa un comentari