Publicat el 20/04/2018

El Premi d’Honor del 42 Trofeu Torretes de Fotografia del FESTIMATGE s’entregarà el pròxim 29 d’abril al seu guanyador

La col·lecció guanyadora, així com la resta de fotografies premiades del certamen, es podran veure fins el pròxim día 29 d’abril a la Sala d’Exposicions de la Fàbrica Llobet de Calella, on s’exposen, també, 22 col·lecciones fotogràfiques de diversos autors.

Calella celebra un any més el FESTIMATGE, que omple de cinema i fotografia al municipi, i que inclou el Trofeu Torretes de Fotografia. El certamen de fotografies d’aquest any, el 42, ha comptat amb la participació de 6.171 fotografies, de 455 autors de 62 països de tot el món, tan diversos com Birmània, Malàisia, Macau, Taiwan, Qatar, Vietnam, Xile, Uruguai, Canadà, Estats Units…, així com de diversos països europeus…

El guanyador del Premi d’Honor, el Trofeu Torretes de Fotografia, ha estat el fotògraf guipuscoà Miguel Cabezas, nascut a Irún i que resideix, actualment, a Madrid. La seva col·lecció de dotze fotografies, distribuïdes en cadascun dels cinc apartats de què consta el Trofeu, ha estat la millor valorada pel jurat. Els cinc apartats són fotografies monocromes de temàtica lliure, fotografies en color de temàtica lliure, fotografies en color relacionades amb el mar en tots els seus aspectes, fotografies en color sobre Costums i Tradicions Catalanes, i fotografies tema Creativitat.

El Trofeu Torretes de Fotografia lliura 118 premis i mencions, atorgats per la Federació Internacional de l’Art Fotogràfic (FIAP), la Confederació Espanyola de Fotografia (CEF), la Global Photographic Union (GPU), la Photographic Society of America (PSA) la Federació catalana de Fotografia (FCF), Imatges Sense Fronteres (ESF) i l’Ajuntament de Calella que lliura el premi a les Tradicions Catalanes.
Entre els premiats, es troben nombrosos autors d’altres països, que no tenen la possibilitat d’assistir al festival a recollir els seus guardons. S’espera, com ha succeït en edicions anteriors, que autors de tota Espanya sí participin a la Gala de Cloenda i lliurament de premis del proper 29 d’abril a la Sala Mozart de Calella. Entre ells, Diego Pedra de Cornellà de Llobregat (medalla d’or PSA), Jorge Ruiz Dueso de Madrid (medalla d’or FIAP), Pantelis Kranos de Xipre (medalla d’or CEF), Andreu Noguero de Sitges (Trofeu de l’Ajuntament a les Tradicions Catalanes), Adolfo Enríquez Calo de Santiago de Compostela (medalla d’or FCF), Juan Mariscal López de Arcos de la Frontera (medalla d’or PSA),  Ángel Martínez Pérez de Amorebieta (medalla de plata GPU) o  Juan José López Azurmendi de Bergara (medalla de d’or GPU), entre otros.

El FESTIMATGE, únic al món
El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.
Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat:
La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 45a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 42 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 24 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival, es realitzen més de 10 sessions repartides entre el cinema Sala Mozart (sessions de 3 hores cada dia de projecció), la Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça i la cafeteria La Tetera, que ofereix un passi més informal.
Enguany, el FESTIMATGE 2018 celebra la tretzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. Un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival.

#festimatge2018@festimatgecalellawww.facebook.com/festimatge
www.twiter.com/festimatge. Per a més informació: www.festimatge.org
Programa d’activitats del FESTIMATGE: http://www.festimatge.org/index_ant.html

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari