El Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona crea un segell indentificatiu per impulsar la venda de carn qualitat
El Gremi reforça la professionalitat del sector impulsant el nou segell “Establiment agremiat. Garantia de qualitat”
El nou segell es una eina per dotar d’un instrument diferenciador i al mateix temps unificador de la imatge de tots els establiments adherits i que superen uns barems mínims fixats pel Gremi, com són els de qualitat, traçabilitat i proximitat de tots els productes que es venen en tots els punts de venda.
L’objectiu és, segons explica Xavier Gallifa, president del Gremi, “donar valor al sector carni català, minorista i de proximitat i amb el qual diferenciar-nos per la contribució d’elements nutricionals i de salut de la carn de qualitat a la Dieta Mediterrània”
El sector, generador de feina de proximitat
Amb la millora de la imatge corporativa del Gremi i l’increment d’associats, el Gremi també reforça l’estructura del sector, passant a representar més de 440 empreses i 600 establiments de proximitat, tant a peu de carrer com dintre dels mercats. Els agremiats actualment donen feina a més de 3.000 persones i la voluntat del Gremi és mantenir i millorar la xarxa d’establiments de comerç de proximitat, un dels actius més importants de la societat catalana.
El Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram disposa d’una xarxa de formadors (https://www.gremicarnissers.com/cursos/) amb experiència en elaborats de carn amb els quals imparteix diferentes formacions, tant online com presencials. Els cursos compten amb les màximes facilitats per a l’agremiat, ja que si no pot ser presencial, el Gremi dona l’opció de veure el curs en vídeo o bé descarregar-se’l després i veure’l tranquil·lament a casa. L’oferta formativa online (https://gremicarnissers.classonlive.com/catalogo) abasteix prop d’una vintena de cursos tematitzats.
Segons dades de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters, actualment més de 3.500 empreses formen part de la federació catalana conformant més de 5.200 punts de venda i generant prop de 13.000 llocs de treball a Catalunya. El sector de la carn fresca i derivats “fomenta l’ocupació de qualitat al territori i influencia positivament en l’economia dels barris, pobles i ciutats, on a més s’impulsa un model d’alimentació saludable isostenible”, explica Gallifa.
Sobre el Gremi. El Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques és una organització empresarial amb prop de 300 anys d’història que defensa i representa els interessos dels establiments que representen el comerç detallista de la carn i l’elaboració artesana de productes carnis i menjars cuinats. Des del Gremi s’impulsa els valors d’associacionisme del col·lectiu gremial i el perfeccionament de l’ofici, per tal de que els agremiats busquin l’excel·lència als seus establiments i en siguin models valorats i reconeguts positivament per als ciutadans
L’objectiu per a tots els membres del Gremi és oferir un producte de qualitat, donar la millor imatge, el millor servei als seus clients i una seguretat alimentària absoluta, les claus del valor afegit de la pertinença al Gremi per part de l’establiment de proximitat.