Publicat el 04/12/2014

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya han tancat avui el recompte final amb una xifra de 4.686.000 quilos d’aliments recollits durant el Gran Recapte celebrat el passat cap de setmana.
El passat dissabte els Bancs dels Aliments ja van anunciar que s’havia assolit l’objectiu de 4 milions de quilos d’aliments als punts de recollida gràcies a la solidaritat i el compromís dels ciutadans i dels voluntaris a benefici de les persones que tenen necessitats alimentàries a Catalunya. La participació dels més de 22.000 voluntaris ha fet possible que aquesta campanya hagi arribat a la major part de racons del nostre territori, més de 371 municipis, que han acollit 2.069 punts de recollida a mercats i supermercats.
Les quantitats detallades d’aliments recollits són les següents:
Ciutadania: 4.386.000 quilos
Barcelona: 3.086.000 quilos
Girona: 500.000 quilos
Lleida: 350.000 quilos
Tarragona: 450.000 quilos
Donació addicional de les cadenes de distribució: 300.000 quilos
TOTAL: 4.686.000 quilos
Des del passat dissabte ja s’estan duent a terme les tasques de classificació de tots els aliments recaptats per part dels voluntaris. Per raons logístiques, la classificació dels aliments provinents del Barcelonès es realitzen a la ZAL-PRAT (Carrer Pi de l’Olla, 47 – El Prat del Llobregat) en comptes de la seu del Banc dels Aliments, gràcies a la cessió de naus amb un total de 6.000 m². Ara es necessiten ciutadans que vulguin participar de la classificació. Els interessats es poden registrar-se a través del web del Gran Recapte.
http://www.granrecapte.com/ca/classificador/ . Per facilitar el transport dels voluntaris hi ha un servei d’autocars, cedits per l’empresa Moventia, que enllaça la seu del Banc dels Aliments (c. Motors, 122) amb la nau de la ZAL-PRAT.
El Gran Recapte 2014 ha estat possible gràcies a la col·laboració d’empreses de diferents àmbits, com Integra 2, que per cinquè any consecutiu ha donat suport logístic. Altres empreses logístiques que ha col·laborat en les tasques de transport dels aliments han estat Azkar y Boyaca, les cadenes de distribució també aporten la seva infraestructura logística per facilitar l’arribada dels productes donats pels seus clients als magatzems centrals del Bancs. Danone i Cartonajes Petit han participat en la producció de 7.500 banyeres necessàries per a la recollida. Un any més el suport dels mitjans de comunicació ha estat clau per aconseguir la difusió necessària.
Alguns dels aliments recaptats i classificats ja s’han començat a repartir a les entitats col·laboradores dels Bancs dels Aliments des del passat dilluns 1 de desembre.
Aquests aliments arribaran a més de 252.000 persones a tota Catalunya.

Deixa un comentari