Publicat el 05/11/2021

La gran campanya de solidaritat del Banc dels Aliments es farà els dies 19 i 20 de novembre. Aquest any el petit comerç també pot participar-hi

Els propers 19 i 20 de novembre es farà la tretzena edició del Gran Recapte del Banc dels Aliments amb persones voluntàries a les cadenes de supermercats. I, com l’any passat i degut a la pandèmia, les donacions es faran en aportacions monetàries.
A més a més, enguany aquesta campanya incorpora el petit comerç a la xarxa de punts de donació d’aliments.

Com ja va passar l’any passat, totes aquestes donacions permetran que el Banc dels Aliments pugui comprar els productes d’alimentació que més falta fan en cada moment i distribuir-los entre la gent en precarietat alimentària.

En la passada edició, al Maresme es van habilitar 53 punts de recollida de 10 cadenes, gràcies a la col·laboració de 720 voluntaris.

Entre els mesos de gener i setembre, el Banc dels Aliments ha distribuït a la nostra comarca 1.488.982 quilos d’aliments a les més de 14.000 persones ateses per 28 entitats. En el conjunt de Catalunya, el banc atén 267.000 persones que l’any passat van rebre gairebé 20 milions de quilos d’aliments; dels quals  5.033.145 quilos d’aliments es van aconseguir amb els recursos monetaris  recaptats en la campanya del Gran Recapte.
Tot i que, a causa de la pandèmia, el Gran Recapte es farà amb donacions de diners a les caixes dels supermercats i botigues en comptes de recollida de producte, cal la presència de voluntaris per informar les persones que vulguin participar-hi quan vagin a comprar.

Al Maresme necessitem uns 900 voluntaris per atendre aquests establiments, i encara estem molt lluny d’haver-los aconseguit.

Pel que fa al petit comerç, els bancs d’aliments han anat una mica més enllà. Si l’any passat aquestes botigues oferien uns vals de 3 €, enguany les donacions quedaran registrades en una APP al mòbil de la botiga i es vincularan a una entitat de la mateixa població o d’una població veïna. Així aquestes entitats podran adquirir els productes d’alimentació que més necessitin amb el saldo disponible a cada establiment. El sistema és molt més transparent i senzill. https://www.granrecapte.com/ca/voluntariat/

Redacció
Imatge i Font: Maresme Banc dels Aliments

 

 

 

 

Deixa un comentari