Publicat el 22/09/2016

El govern municipal preveu una inversió d’un milió i mig d’euros en la millora de la carretera de Can Ruti, una via que connecta la B-20 amb l’Hospital Germans Trias i Pujol i que actualment presenta importants problemes d’accessibilitat i de pavimentació.
Aquestes dificultats han quedat de manifest aquesta tarda en la passejada que els responsables municipals han realitzat al llarg d’aquesta carretera en el decurs d’una activitat que forma part del programa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Després de la passejada, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha explicat que l’Ajuntament ha demanat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona un estudi d’actuació que “va molt més enllà de la pavimentació de la carretera ja que un dels temes a millorar és la seguretat i l’accessibilitat dels vianants.” L’objectiu és que aquest estudi doni resposta a totes les particularitats d’aquesta infraestructura ja que en el seu recorregut hi ha zona industrial, vials que donen pas a urbanitzacions, entrades a pistes forestals i tot el servei al complex sanitari. 
Dolors Sabater, ha destacat que “aquest projecte de millora ha de garantir la convivència de diferents usos i la seguretat dels conductors, dels vianants, dels que fan servir les parades de bus i també els accessos a la serralada de Marina” i ha reivindicat que “la titularitat d’aquesta infraestructura sigui metropolitana”.

La previsió és que entre els mesos d’octubre i desembre de 2016 es treballi en la redacció de l’estudi i que al llarg del primer trimestre de 2017 es liciti el projecte. La finalització de l’obra es calcula que podria situar-se en el primer trimestre de 2018. El projecte de millora serà finançat dins el programa PACTE de l’AMB.

Nou pas de zebra per millorar la mobilitat dels vianants
D’altra banda, aprofitant que recentment s’ha executat el pas de vianants que uneix les parades d’autobusos amb l’entrada a l’edifici de Maternitat de l’Hospital, tal com està previst al Pla de Mobilitat Urbana aprovat al Ple Municipal, s’ha realitzat un acte de desgreuge cap als integrants de la Taula de la Mobilitat que porten anys reivindicant-lo i que van ser sancionats per aquest motiu l’any 2014.
El nou pas de vianants pretén millorar la mobilitat dels vianants i afavorir l’ús del transport públic per accedir al recinte de l’Hospital. El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, ha anunciat en converses amb la direcció de l’Hospital que aquesta mesura anirà acompanyada properament de la convocatòria de la Comissió de Mobilitat de Can Ruti que ha de permetre un full de ruta per solucionar els problemes de mobilitat i d’aparcament del recinte.

Deixa un comentari