Publicat el 22/11/2016

El govern municipal garanteix la protecció de 4 de les 6 cases de pescadors situades als carrers de Santa Anna i de Sant Llorenç, al barri del Centre de Badalona. Aquest és el clar missatge que el primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó; i la quarta tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora i del districte 1, Laia Sabater, van traslladar a diverses entitats en una reunió mantinguda recentment. 

L’objectiu d’aquesta trobada amb les entitats que al 2013 van fer campanya per la conservació de les casetes era per explicar-los el pla especial urbanístic que protegeix el patrimoni que representen aquestes singulars cases i resoldre els seus dubtes davant dels rumors que circulaven sobre un possible enderrocament del conjunt de cases. Concretament, quatre de les sis cases de pescadors queden protegides per aquest pla especial. Les entitats convocades a la reunió celebrada el dia 17 de novembre van ser l’Associació de Veïns del Centre, Òmnium Cultural i el Casal Antoni Sala i Pont. 

Les cases de pescadors són el conjunt de cases del carrer de Santa Anna i de Sant Llorenç dels números 46 a 56. Formaven part del Pla especial del Patrimoni i Catàleg normatiu d’edificis i conjunts urbans aprovat l’any 1984. El 29 de gener de 2013, el ple de l’Ajuntament va aprovar la descatalogació de les mateixes per causa de ruïna. 

El primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, ha explicat que “tot i aquesta descatalogació de l’any 2013, hi ha un Pla especial urbanístic vigent que preveu la conservació de 4 de les 6 cases, les quals cal mantenir-les encara que constin fora del catàleg”. Oriol Lladó ha indicat que “les dues cases no protegides són les que toquen a Martí i Pujol i és aquí és on es podrà construir un edifici amb façana a l’avinguda que no tindrà més de dos pisos”.  

El primer tinent d’Alcaldia ha afirmat que per al govern “és prioritària la protecció del patrimoni històric local” i ha recordat que l’actual pressupost d’inversions preveu un seguit de dotacions per abordar amb urgència el manteniment d’edificis del patrimoni tan significatius com Ca l’Andal, la casa noble de Ca l’Arnús o la Torre Codina. Lladó ha destacat que en paral·lel, el govern treballa també per la preservació i conservació de l’emblemàtica masia de Can Trias, a Dalt de la Vila. 

Deixa un comentari