Publicat el 18/06/2014

Enguany el Festival d’Estiu d’Alella està de celebració. Fa deu anys d’aquella primera edició de l’any 2005 en la qual l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu va interpretar la sarsuela Cançons d’Amor i de Guerra als Jardins del Cal Marquès. 
S’aprofita aquest aniversari per introduir novetats dins del Festival. Fa cinc anys va fer una aposta clara per la música clàssica de qualitat incorporant el projecte de Músics en Residència i cinc anys després, el Festival segueix sumant complicitats ara afegint iniciatives promogudes per promotors privats amb l’objectiu de diversificar l’oferta i obrir-se a altres escenaris i iniciatives culturals.
Les propostes que complementen el cartell del Festival d’Estiu s’emmarquen sota el paraigües de Saborasons, una proposta cultural que uneix música i gastronomia. El cicle inclou quatre activitats que es duran a terme al restaurant Els Garrofers. La primera, i més destacada, és el concert de Chano Domínguez i Marina Albero, que es farà el 29 de juny a les 22h. El duo presenta un repertori amb tocs llatins, flamencs i sons ancestrals. Les entrades costen 30 euros i es poden adquirir a l’Oficina de Turisme. Una projecció de cinema gastronòmic, un taller de cuina per a infants i l’espectacle El banquet de les Paraules de Versonautes completen el primer cicle de Saborasons
L´any d´Ainhoa Arteta
La desena edició del Festival d’Estiu té com a cap de cartell a la soprano Ainhoa Arteta. La cantant basca tancarà el Festival d’Estiu Alella 2014 amb un concert programat per al 7 d’agost als Jardins de Cal Marquès, en el què actuarà acompanyada del pianista Rubén Fernández Aguirre. El programa del concert inclou una primera part amb peces de Robert Schumann i Richard Strauss. Per a la segona part es proposa un recorregut per les balades italianes d’Isaac Albéniz, les “tonadillas” d’Enrique Granados i les set cançons populars espanyoles de Manuel de Falla. El preu de les entrades és de 45 euros. 
Músics en Residència el 17 i 19 de juliol
El Festival també celebrà els cinc anys de Músics en Residència. El projecte d’estada musical, que va començar l’any 2010, s’ha convertit en un valor afegit i un element diferencial de l’oferta alellenca respecte a la resta de festivals estivals de música que se celebren arreu de Catalunya. Enguany  participaran 17 intèrprets, tres d’ells “júnior”, procedents de diferents països, entre els quals destaca per primera vegada la presència d’una veu: la de la soprano Iwona Sobotka. Enguany els convidats són: en instruments de corda Helena Satué, Hellen Weiss i Bernat Prat (violí); Carlota Amargós, Lander Echevarria, Luigi Mazzucato (viola); Gabriel Schwabe i
Oriol Prat (violoncel); Ander Perrino (contrabaix); en instruments de vent María José Ortuño (flauta); María Martínez (oboè); Darío Mariño (clarinet), Álvaro Prieto (fagot) i José Vicente Castelló (trompa); Ivet Frontela i Paulina Dumanaite (piano) i la veu d’Iwona Sobotka (soprano).
Els músics estaran una setmana, del 12 al 19 de juliol, a Alella preparant els dos concerts que oferiran el 17 i 19 de juliol a l’Església d’Alella. Aquest espai interior dóna una millor sonoritat als concerts de música clàssica de Músics en Residència. El treball preparatori es fa en audicions obertes al públic que permeten als assistents seguir el procés de creació i interpretació musical.  Els músics també actuaran junts al concert Carta Blanca programat per al 16 de juliol, en el qual interpretaran partitures que no tenen cabuda als concerts del 17 i 19 de juliol. El projecte també incorpora una sessió infantil titulada Beethoven, que es durà a terme el 15 de juliol a Can Lleonart. Les entrades per als concerts dels dies 17 i 19 de juliol costen 12 euros.
Sara Pi al Parc de Can Sors
El 12 de juliol
actua al Festival una de les veus més reconegudes i amb més projecció del panorama musical català: Sara Pi. La cantant barcelonina oferirà un concert al Parc de Can Sors d’Alella, en el qual farà un repàs del seu primer àlbum Wake up, publicat l’octubre de 2013.  Un treball càlid i ple de sentiment, cantat quasi bé tot en anglès, en que es barregen estils com el  R&B (una barreja entre jazz gospel i blues), nu-soul, jazz i música popular brasilera. Sara Pi actuarà acompanyada de Abel Boquera, als teclats, Charly Hinojosa, baix elèctric, Marcelo Montenegro, bateria i Érico Moreira, guitarra. El concert és gratuït.
El programa del Festival d´Estiu s´ha presentat, el passat dijous, al restaurant Els Garrofers d´Alella. A l´acte de presentació, l´alcalde d´Alella ha destacat la consolidació de l´estades musicals de Músics en Residència i la valentia de tirar endavant un projecte com a Saborasons. A més s´ha mostrat molt satisfet de poder comptar amb la presència d´Ainhoa Arteta als Jardins del Cal Marquès, com a clausura d´una proposa musical de la qual “tothom podrà gaudir molt” aquest estiu.
Les entrades del Festival s´an posat a la venda el 16 de juny i es poden adquirir a l’Oficina de Turisme i a través del web
www.festivalalella.org

Deixa un comentari