Publicat el 22/10/2015

ESCENarts és una nova proposta de la Regidora de Cultura/Arts Escèniques, Emma Escolano, que neix amb l´objectiu d´apropar les diferents Arts a Premià de Dalt, amb actuacions a la Sala Teatre de la Societat Cultural Sant Jaume, i amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
El nou festrival neix amb la voluntat de mantenir-se en la programació artística del municipi. Concretament, la intenció és programar-ne diferents edicions segons l´estació de l´any, tardor/hivern/primavera/estiu.


“El calaix de les Milongas”
Enceta el nou festival, el divendres 30 d´octubre a les 22 hores.
És un musical i a sotavent, interpretat per en Joel Miguet (parla-autor català) i Claudio Martín (cantautor argentí). Ells ens cantaran tangos i ens explicaran contes i lletres d´aquí i d´allà, amb el mar com a teló de fons. “Dentro del cajón de las Milongas hay dos vidas, dos vidas bohemias. Una hecha de tangos, de vinos y de canciones”.


“L´Ovidi, poema sense acabar”
Serà el segon espectacle programat, en aquesta ocasió pel divendres 27 de novembre a les 22 hores, amb Toti Soler, Joan Massotkleiner i Gemma Humet.
L’any 2015 és el vintè aniversari de la mort de l´Ovidi Montllor. Tristíssima efemèride que ha dut Toti Soler a la creació d´un nou muntatge poètic/musical per reviure el llegat artístic i moral d´aquell que feia tremolar de tanta tendresa, de tanta duresa, de tanta esperança i de tanta amargor. I així, els més de vint-i-cinc anys de mútua admiració, de mútua entrega, de mútua meravella per la veu i els dits de la música, fan sorgir el recital “L’Ovidi, poema sense acabar”. Al•lusió metafòrica al títol del poema de Salvat-Papasseit a qui l´Ovidi i en Toti van posar veu i música junts i per separat: una vida i una obra inacabades prematurament; un artista que ens va deixar massa aviat.
Un cop més, Toti Soler és l´eco transparent i imprescindible d´aquell que lligava cartes i roses i oferia a l´amic els reis i els asos de la més franca i lleial aliança artística i personal. L’amic poeta, actor i cantant d’Alcoi ara reviu a través de la paraula de l’actor Joan Massotkleiner i de la veu de la cantant Gemma Humet, embolcallats ambdós per tota la sensibilitat apresa i compresa damunt versos de poetes transformats en cançons perennes i el mot punyent.


“Maleïts poetes”
 Recital poètic i musical, tancarà l´edició de tardor de l´ESCENart, el divendres’11 de desembre a les 22h..
Sílvia Bel, una de les actrius que millor recita de Catalunya, es capbussa dins la història més fosca i viva de la literatura, l’obra dels poetes “maleïts”. Versos de passió, amor, ràbia i melangia, construïts pels autors que més han regirat les nostres vísceres. L´actriu posa veu a poetes que van viure al límit de la vida i que van descriure el seu temps sense sedassos ni mordalles. És una proposta fruit del treball col•lectiu de Sílvia Bel (actriu-rapsode), Llúcia Vives (cantant), Carles Bertran (piano).  Aquest recital poètic-musical –que combina els versos amb cançons- es presenta embolcallant tres eixos dels que els poetes maleïts en són experts: l´amor, l´anticlericalisme i les experiències negatives.
Venda d´entrades: Les entrades es poden comprar a la SC Sant Jaume (10€) i de forma avançada a Atrápalo (8€).

Deixa un comentari