Publicat el 20/03/2015

Ja falta poc perquè comenci una nova edició del Festival de la Imatge de Calella, la desena, que tindrà lloc del 4 al 26 d’abril.
Segons paraules del President de Foto-Film, entitat organitzadora del Festimatge, el Sr. Xavier Rigola, “cada Festimatge ja és especial i té les seves característiques que el fan irrepetible, amb els seus artistes participants, que no són millors ni pitjors unes edicions o altres, sinó que són ELLS i són únics” i afegeix “com la gent que fa possible aquest festival amb el seu treball, que el fa amb la mateixa il·lusió que en la primera edició”.
Són deu anys de FESTIMATGE, però són molts més de treballar per la imatge, ja que el Festival de la Imatge de Calella reuneix tres certàmens que, originàriament es celebraven per separat:
La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 42a edició;
El Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 39 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots:
El Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 21 anys de vida i que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival, més d’una tercera part dels treballs presentats.


Novetats FESTIMATGE 2015.
Entre les novetats d’aquest any, destaca la reestructuració de l’equip organitzador del certamen de fotografia, ja que el volum de treballs rebuts a concurs i el volum d’exposicions organitzades requeria, des de fa temps, separar les tasques i augmentar l’equip de treball. I enguany, ha estat possible; cosa que, sens dubte, es veurà reflectida en el resultat final.
Per primera vegada, es podran veure totes les fotografies presentades a concurs, ja que s’instal·larà a la Sala d’exposicions de La Fàbrica un TV on es projectaran els prop de 5.000 treballs rebuts.
Pel que fa als espais, cal destacar que, per primera vegada, s’utilitzarà la Sala Gran de La Fàbrica per celebrar la Gala de Cloenda i per a la realització d’algunes de les activitats, cosa que afavorirà l’accés dels visitants a la Sala d’exposicions de La Fàbrica.
S’ha fet, també, un canvi d’ubicació per a les projeccions dels curtmetratges seleccionats, que tindrà lloc a l’Espai Caixa; sense perdre, però, les projeccions que, des de fa quatre anys, es fan en alguns locals de la ciutat, com la cafeteria La Tetera o la Sala d’actes de l’Ajuntament Vell.
Respecte a les activitats, es recupera la tertúlia fotogràfica, però amb la novetat que es farà el mateix dia de la inauguració de les exposicions de la Fàbrica Llobet i
Molt probablement, una de les activitats més “entranyables” del Festival 2015 serà l’estrena del curtmetratge “Roger de Can Bou, Baró de Calella”, realitzat per la Secció de Cinema i Vídeo de FFC. Aquest curtmetratge explica la història del cavaller Roger de Can Bou, una història entre la ficció i la realitat, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de moltes entitats i persones de Calella. En el seu rodatge han intervingut més d’un centenar de persones…


El FESTIMATGE en xifres
Durant el FESTIMATGE d’aquest any es podran visitar 23 exposicions. La principal es troba a l’Ajuntament Vell la ciutat, obra d’en Jesús Coll, que ens mostra una retrospectiva de la seva obra. L’espai estrella és La Fàbrica Llobet-Guri de Calella (El Maresme), un espai de més de 1.000 m2, preparat per l’ocasió, on es poden visitar 20 exposicions d’autors i temàtiques diverses. Cal destacar la gran sala d’exposició formada pels aparadors dels establiments comercials de Calella; i la col·laboració, un any més, de la Galeria Cultural Grup Pa, Vi i Moltó.


Pel fa al concurs de fotografies, Trofeu Torretes, s’han rebut més de 4.900 fotografies de 412 fotògrafs de tot el món.
Per la seva banda, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, ha rebut 204 treballs, provinents de 14 països diferents, Estats Units, Bèlgica, Israel, Perú, Equador, Brasil, França, Polònia, Àustria, Portugal, Itàlia, Argentina, Iran i Alemanya, a banda d’Espanya.
La Trobada Internacional de 9,5 mm, a banda de la sessió de Cinema Recuperat, on es projectarà el documental anònim, “El Maresme, a través del tren de rodalies”, recuperat per Jordi Bails Castelló, comptarà amb el concurs de 9,5 mm, que com és habitual, rep els treballs a concurs directament el dia de la celebració.


Per a més informació: www.festimatge.org

Deixa un comentari