Publicat el 27/02/2021

Sant Vicenç se suma al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya.

El diumenge, 28 de febrer, el Centre Cívic El Gorg disposarà d’un espai de donació, de 10 a 14 h. Per tal de realitzar les donacions de sang i plasma amb seguretat, les persones que vulguin participar en aquesta jornada d’acapte hauran de sol·licitar cita prèvia a través del web: donarsang.gencat.cat.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat (https://www.bancsang.net/blog/noves-mesures-prevencio-seguretat-als-espais-donacio/) i les aplica al conjunt de les seves campanyes des de l’inici de la Covid-19.
Les persones donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima de seguretat amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres. Cal recordar, a més, que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Poden donar sang les persones d’entre 18 i 70 anys que pesin més de 50 quilos i es trobin bé de salut. Les dones poden donar tres vegades l’any i els homes poden fer-ho un màxim de quatre cops. També serà necessari deixar passar dos mesos entre donació i donació. Per a la seguretat de les persones donants i receptores, abans de realitzar la donació es realitza una entrevista mèdica i es comprova la pressió i el nivell d’hemoglobina.
Les persones que hagin estat afectades per la Covid-19 o hagin estat en contacte amb algú que hagi patit la malaltia, hauran d’esperar un mes abans de poder donar sang, com a mesura de prevenció.

Més informació sobre la donació de plasma: https://donarsang.gencat.cat/ca/donacio-plasma/qui-pot-donar-plasma/

Deixa un comentari