Publicat el 25/09/2015

És imminent l´instant en què milions de ciutadans d´aquest país, individualment davant l´urna, hauran de respondre a un emplaçament col·lectiu. D´aquesta jornada pot emergir, o no, un procés d´emancipació nacional basat en l´exercici democràtic, una superació del marc que deriva de la transició política de finals dels anys setanta del segle passat. Algun dia els historiadors fixaran l´inici del procés en el qual estem immersos com a societat però, avui, volem cridar l´atenció sobre els símptomes preocupants que s´han aguditzat al llarg d´aquests dies de campanya electoral.
 
És intolerable la pressió que s´ha exercit sobre els mitjans de comunicació públics d´aquest país. Una manifestació massiva, coberta informativament per mitjans dels cinc continents, ha estat equiparada per la Junta Electoral Central a un simple espai de propaganda. TV3 ha estat obligada, via blocs electorals, a cedir espais suposadament informatius a voluntat dels partits que no van participar a la manifestació, sense cap mena de justificació periodística. Aquestes arbitrarietats, combinades amb una actitud agressivament propagandística dels mitjans de Madrid, ha fet irrespirable el clima informatiu d´una campanya que hauria d´haver estat un espai
Tots els mecanismes de l´estat s´han orientat a la intimidació dels electors catalans, que han estat bombardejats amb tota mena de mentides, exageracions i distorsions de la realitat. Contra la il·lusió d´un projecte d´emancipació s´hi ha contraposat l´amenaça d´una suposada venjança orquestrada per l´estat espanyol a nivell internacional. Contra l´acció d´un sí, la immobilitat d´un no.
Per tot plegat, els mitjans que som més arran de carrer i que la defensa del país i de la seva gent forma part del nostre ADN, volem deixar clar que aquesta és una societat madura, que confia en si mateixa per a la construcció del propi futur. No hi ha res que no es pugui decidir a través de les urnes. Així que, voteu el que voteu, voteu en gran.
                               
                              Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals


Aquest editorial és una iniciativa conjunta de les tres associacions membres de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals (AMIC, ACPC i APPEC) que representen a més de cinc-cents mitjans d’informació

Deixa un comentari