El diumenge 17 de febrer se celebrarà la Festa del Bosc a Badalona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 04/02/2013

El diumenge 17 de Febrer se celebrarà a la Serralada de Marina la Festa del Bosc, un conjunt d’activitats que tenen com a objectiu central la recuperació dels arbres i la vegetació de la zona. La Festa del Bosc està organitzada per l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de diverses entitats ciutadanes.


Es tracta d’una activitat emmarcada en el programa “Badalona recupera el bosc”, que des de fa anys es porta a terme per tal de recuperar la vegetació de la serralada de Marina, i amb la qual, a poc a poc, es comencen a veure arbres que creixen de nou en espais que havien estat malmesos pels incendis. També es vol aprofitar aquesta activitat per donar l’oportunitat a les famílies de passar un matí en contacte amb la natura de forma molt activa.


La plantada d’arbres, que es portarà a terme en finques municipals de l’entorn de Can Ruti, el berenador i el Tanatori, començarà a les 10.30 hores i finalitzarà a les 14 hores. En l’edició d’aquest any s’espera plantar aproximadament 1.800 arbres i arbustos. Es plantaran bàsicament pins i alzines però també roures i saücs.


Com cada any, a més de la plantada d’arbres, hi ha preparades altres activitats lúdiques i de sensibilització ambiental, com ara maquillatge del bosc, titelles per al més petits, rocòdrom, el joc del bosc, tir amb arc, taller de compostatge domèstic, itinerari per la serralada de Marina, tallers de fauna autòctona i bitlles catalanes.


Per a la gent que assisteixi a la festa, al berenador s’oferirà un bon esmorzar a un preu especial de 3 €.


Com en totes les edicions, la festa compta amb el suport de diverses entitats de Badalona com el Centre Excursionista de Badalona, l’Orfeó Badaloní, el Consorci del Parc de la Serralada de Marina, Voluntaris Badalona i altres empreses col·laboradores a les quals l’Ajuntament de Badalona vol agrair la seva participació i esforç. També aquest any, i per primera vegada, es comptarà amb el patrocini del Tanatori de Badalona (PFB, Serveis Funeraris) que assumeix el cost de l’arbrat que es plantarà.

Deixa un comentari