Publicat el 20/02/2014

L’acte inaugural del FESTIMATGE 2014 tindrà lloc a l’Ajuntament Vell de Calella el dissabte 5 a les 21 hores i estarà presidit per l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el President de Foto-Film Calella, Xavier Rigola, i un representat (pendent de confirmar) del Departament de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, acompanyats d’altres membres polítics del consistori i dels responsables de cada un dels certàmens del Festival.


 


Un cop inaugurat el Festival, a les 21.30 hores, es durà a terme, el primer acte dins el FESTIMATGE; la inauguració de l’exposició principal del festival: “Transicions. Els setanta a Espanya, els Estats Units i la Xina de Manel Armengol, que es podrà visitar fins el 27 d’abril a l’Ajuntament Vell de Calella. Per presentar l’exposició, es comptarà amb la presència del propi autor, Manel Armengol, i de la comissària de la mostra, Irene de Mendoza, que, després de la inauguració, faran un recorregut comentat per l’exposició.


 


L’acte de presentació del FESTIMATGE, així com la inauguració de l’exposició de Manel Armengol, comptaran amb la col·laboració de l’Escola de Musica Can Llobet de Calella, que acompanyaran l’acte amb diverses peces musicals.


 


Diumenge continuaran les activitats amb les que es posa en marxa aquest 9è FESTIMATGE.
A les 11 hores tindrà lloc la inauguració de les exposicions de la Fàbrica Llobet, un espai de 1.000m2, en el qual es poden visitar una trentena d’exposicions d’autors diferents, bona part dels quals estaran presents en l’acte inaugural de diumenge per presentar les seves obres.


A les 18 hores, s’inauguraran les dues exposicions del primer pis de la Sala Mozart i els seus autors, Sergi Reboredo,“El Tibet: una cultura en risc d’extinció”, i Vicens Tomas, “Línia vermella de Sarajevo”, faran una conferència conjunta sobre la fotografia de viatges.


 


El FESTIMATGE destaca a nivell internacional


Fa anys que el FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella ocupa un lloc destacat a nivell internacional.


El Trofeu Torretes de Fotografia és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia des de fa un parell d’anys. Per la seva banda, el “Festival Europa de Cinema 9,5”, que es celebra cada any a una ciutat diferent, ha escollit Calella per celebrar la trobada d’enguany, dins el marc de la 41 Trobada Internacional de Cinema 9,5.


 


El Trofeu Torretes de Curtmetratges, que enguany celebra el seu 20è Aniversari, ha rebut en aquesta edició 563 curtmetratges, provinents de de 30 països diferents, entre els que es troben països com Japó, Emirats Àrabs Units o Kazajstan, i en la seva gala de celebració del 20è Aniversari del Trofeu Torretes de Curtmetratges comptarà amb un convidat d’excepció, Juan Antonio Bayona, que va guanyar el primer premi de la seva carrera professional a Calella, al Trofeu Torretes de Curtmetratges de 1996.


 


Per més informació: www.festimatge.org

Deixa un comentari