El dispositiu de neteja de les platges de Badalona durant la revetlla de Sant Joan recull 9 tones de residus, una menys que l’any passat | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 25/06/2012

El dispositiu de neteja i seguretat preparat per l’Ajuntament de Badalona durant la nit de la revetlla de Sant Joan a les platges ha funcionat satisfactòriament. L’operatiu ha començat a les 6 del matí i les platges han quedat preparades per al bany a partir de les 10 hores, després d’haver-hi retirat 9 tones de residus, una tona menys que l’any passat.


El desallotjament de les platges s’ha fet en línies generals de forma cívica. En aquest operatiu han participat 24 agents de Guàrdia Urbana i 14 de Mossos d’Esquadra. Tot i que la normalitat ha estat la nota predominant cal destacar que s’han detingut 4 persones que havien protagonitzat a les 6.30 hores una baralla a la platja dels Pescadors on dues persones han estat ferides per arma blanca. Els dos ferits han estat traslladats a l’Hospital Municipal de la ciutat.


En el marc d’aquest dispositiu general, 18 agents de la Guàrdia Urbana s’han encarregat de vetllar estrictament per tal que el nou tram del passeig Marítim, inaugurat fa només una setmana, no registrés cap incident que pogués malmetre el nou mobiliari urbà i afectar el paviment de fusta.
L’empresa PROACTIVA, concessionària del Servei de salvament i socorrisme a la platja de Badalona, ha atès durant la nit mitja dotzena de persones que havien patit contusions lleus i talls. També s’han atès 7 persones que es trobaven en situació de coma etílic.


D’altra banda, s’ha hagut d’actuar per apagar 64 fogueres a la platja ja que aquestes estan totalment prohibides, incloses les barbacoes.


El regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado; la regidora de Medi Ambient, Sònia Egea; i el regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia, han seguit personalment les evolucions dels treballs del dispositiu de neteja i seguretat organitzat al litoral badaloní.


Pel que fa a les incidències produïdes a la ciutat, s’han registrat 6 incendis que han fet necessària la intervenció dels bombers, la majoria a causa de la cremada de matolls. La incidència més destacada en aquest sentit s’ha produït al costat de l’estació ferroviària a les 2 de la matinada. Tanmateix el foc s’ha pogut extingir ràpidament.


Cal destacar també que durant la nit s’han cremat 16 contenidors d’escombraries. L’incendi d’aquests contenidors ha afectat a 5 vehicles que estaven estacionats al carrer i també de manera lleu a 5 habitatges.

Deixa un comentari