Publicat el 01/04/2019

Dissabte 6 d’abril, s’organitzen activitats gratuïtes al llarg del territori amb implicació de professionals de diversos CAP de l’Institut Català de la Salut (ICS)

Al sortir a caminar, fer els encàrrecs a peu o pujar per les escales en comptes d’agafar l’ascensor s’està fent activitat física. Si s’integra de manera habitual a les rutines diàries, i s’hi sumen hàbits de vida saludables, es converteix en una eina clau de prevenció i control de malalties.

Per fer arribar amb més força aquest missatge diversos Equips d’Atenció Primària (EAP) del Barcelonès Nord i del Maresme han volgut participar en la promoció de l’activitat física que es fa a escala global amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, el proper 6 d’abril.

La ciutadania de Vilassar de Mar (http://www.vilassardemar.cat/actualitat/agenda/viii-setmana-de-la-salut.-actes-3-dabril-2)  pot gaudir un any més de tota una Setmana de la Salut. Del 3 al 12 d’abril l’ajuntament i l’EAP Vilassar de Mar juntament amb altres agents de salut i entitats han farcit d’activitats l’agenda del municipi. El CAP Guillermo Masriera i Guardiola és un dels llocs que allotgen tallers i xerrades sobre hàbits de vida saludable i activitat física (és necessari inscriure’s prèviament trucant al telèfon 93 754 06 41).
A Mataró
Dissabte 6 d’abril a les 9:30h comença una caminada fins l’Ermita de Sant Simó, coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física i organitzada per l’EAP Ronda Cerdanya de Mataró.
El punt de sortida és la Plaça Canyamars de Cerdanyola (Mataró) i durant les dues hores i mitja que es calcula que durarà l’activitat dues infermeres de l’equip acompanyaran el grup. Coincidint precisament amb el Dia Mundial de l’Activitat Física

A Premià de Mar
El mateix dissabte 6, també es pot gaudir d’una marxa de 5km per la Ronda del municipi que surt del Parc del Palmar a les 10:30h. La caminada té una durada de 5 km. i està oberta per a totes les edats.

Prèviament, des del CAP Premià de Mar, s’han anat repartint invitacions als usuaris per tal que s’animin a participar i gaudeixin de l’experiència de fer activitat física en grup.

A Santa Coloma de Gramenet,
Els professionals dels EAP Singuerlín, Riu Nord – Riu Sud i Santa Coloma de Gramenet Centre han organitzat per divendres 5 d’abril una passejada pel Parc Fluvial del Besòs.
L’activitat comença a les 9:30h i es calcula que tindrà una durada aproximada de dues hores. Per més informació els interessats poden trucar al telèfon 93 466 20 96.

Deixa un comentari