Amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, l’atenció primària de la Metropolitana Nord promou una vida activa | La Clau -Revista gratuïta del Maresme Amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, l’atenció primària de la Metropolitana Nord promou una vida activa. amb implicació de professionals de diversos CAP de l’Institut Català de la Salut (ICS)
Publicat el 01/04/2019

Dissabte 6 d’abril, s’organitzen activitats gratuïtes al llarg del territori amb implicació de professionals de diversos CAP de l’Institut Català de la Salut (ICS)

Al sortir a caminar, fer els encàrrecs a peu o pujar per les escales en comptes d’agafar l’ascensor s’està fent activitat física. Si s’integra de manera habitual a les rutines diàries, i s’hi sumen hàbits de vida saludables, es converteix en una eina clau de prevenció i control de malalties.

Per fer arribar amb més força aquest missatge diversos Equips d’Atenció Primària (EAP) del Barcelonès Nord i del Maresme han volgut participar en la promoció de l’activitat física que es fa a escala global amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, el proper 6 d’abril.

La ciutadania de Vilassar de Mar (http://www.vilassardemar.cat/actualitat/agenda/viii-setmana-de-la-salut.-actes-3-dabril-2)  pot gaudir un any més de tota una Setmana de la Salut. Del 3 al 12 d’abril l’ajuntament i l’EAP Vilassar de Mar juntament amb altres agents de salut i entitats han farcit d’activitats l’agenda del municipi. El CAP Guillermo Masriera i Guardiola és un dels llocs que allotgen tallers i xerrades sobre hàbits de vida saludable i activitat física (és necessari inscriure’s prèviament trucant al telèfon 93 754 06 41).
A Mataró
Dissabte 6 d’abril a les 9:30h comença una caminada fins l’Ermita de Sant Simó, coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física i organitzada per l’EAP Ronda Cerdanya de Mataró.
El punt de sortida és la Plaça Canyamars de Cerdanyola (Mataró) i durant les dues hores i mitja que es calcula que durarà l’activitat dues infermeres de l’equip acompanyaran el grup. Coincidint precisament amb el Dia Mundial de l’Activitat Física

A Premià de Mar
El mateix dissabte 6, també es pot gaudir d’una marxa de 5km per la Ronda del municipi que surt del Parc del Palmar a les 10:30h. La caminada té una durada de 5 km. i està oberta per a totes les edats.

Prèviament, des del CAP Premià de Mar, s’han anat repartint invitacions als usuaris per tal que s’animin a participar i gaudeixin de l’experiència de fer activitat física en grup.

A Santa Coloma de Gramenet,
Els professionals dels EAP Singuerlín, Riu Nord – Riu Sud i Santa Coloma de Gramenet Centre han organitzat per divendres 5 d’abril una passejada pel Parc Fluvial del Besòs.
L’activitat comença a les 9:30h i es calcula que tindrà una durada aproximada de dues hores. Per més informació els interessats poden trucar al telèfon 93 466 20 96.

Deixa un comentari