El CSdM convida a filantrops i mecenes de la comarca a col·laborar en el seu projecte assistencial | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/04/2018

Ramon Cunillera, gerent del Consorci Sanitari del Maresme, ho ha fet durant l’acte de reconeixement a la Fundació Nando i Elsa Peretti, que ha donat 300.000€ per adquirir un aparell de radiologia digital d’última generació i una torre d’anestèsia, que ja estan en funcionament

El mecenatge és necessari per a les institucions sanitàries, i la implicació de la societat civil és molt positiva per tirar endavant projectes que contribueixen a millorar la salut de la població. Així s’han expressat els representants municipals i del Servei Català de la Salut que han participat aquest matí en l’acte celebrat a l’Hospital de Mataró, i durant el qual han agraït també el compromís dels professionals en la cura de la salut dels habitants del Maresme central.

L’acte ha tingut com a element central la conferència “Les institucions sanitàries necessiten mecenatge?” impartida per Glòria Garcia Castellví, responsable de captació i mecenatge de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues.

Radiografies amb qualitat digital i millor confort. El nou aparell de radiologia inclou una estació de treball d’última generació, un sistema multifunció i un suport per a fluoroscòpies que possibilitarà la realització de més proves i més precises, a més de millorar el confort del pacient i del treballador, donat que la taula es regulable en alçada.
El Servei de Diagnòstic per la Imatge del CSdM té molta activitat i el seu funcionament és clau per al bon desenvolupament de la tasca realitzada per altres serveis de l’Hospital de Mataró. L’any 2016 va realitzar prop de 134.000 proves entre escàners, ressonàncies, ecografies, mamografies i radiologia convencional, amb i sense contrast.

Nova torre d’anestèsia. La donació també ha permès adquirir una torre d’anestèsia per al bloc quirúrgic de l’Hospital de Mataró que permetrà l’administració de tractaments anestèsics de major complexitat per als més de 10.000 pacients que s’hi operen cada any i que requereixen tractaments d’anestèsia general. Amb aquesta compra, l’Hospital de Mataró ja disposa d’un total de 13 torres d’anestèsia als diferents quiròfans.

La Fundació Nando i Elsa Peretti neix l’any 2000 amb l’objectiu de fer realitat projectes solidaris de l’àmbit de l’educació, conservació del medi ambient, recerca mèdica, construcció, cultura i art a tot el món. En aquests anys ha col·laborat en més de 900 projectes a 81 països al voltant del món per un valor de 50 milions d’euros. D’acord amb la seva missió filantròpica, l’any 2014 es funda la Delegació a Catalunya amb l’objectiu de recolzar organitzacions sense ànim de lucre que treballen a Catalunya.

Un projecte estratègic. En el marc del seu Pla Estratègic per al període 2017-2020, el CSdM vol ampliar les relacions de filantropia i mecenatge, i promoure nous models de col·laboració amb la societat i les empreses del Maresme interessades a dirigir la seva responsabilitat social al sector sanitari.
Hi han participat Francesc Manyach i Ramon Cunillera, president i gerent, respectivament, del CSdM; Stefano Palumbo, director de la Fundació Nando i Elsa Peretti; David Bote, alcalde de Mataró; Lluís Franch, gerent de la Regió Sanitària de Barcelona del Servei Català de la Salut, i Miquel Àngel Martínez, president del Consell Comarcal del Maresme.
L’acte també ha comptat amb la col·laboració de FAGEM (Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme), la delegació del Maresme de PIMEC (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya) i l’associació de dones emprenedores Dóna’t un Impuls.

El Consorci Sanitari del Maresme és una entitat pública formada pel Servei Català de la Salut, l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme, que gestiona l’Hospital de Mataró, l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Residència Sant Josep, i les àrees bàsiques de Mataró Centre i Cirera Molins (a Mataró) i la d’Argentona.

 

 

 

Deixa un comentari