El Correllengua torna a Alella del 17 al 21 d´octubre | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 15/10/2012

El Correllengua farà la seva parada anual a Alella del 17 al 21 d’octubre per defensar la plena normalització de la llengua catalana. I ho farà, com és habitual, amb un variat programa d’activitats organitzat per l’Ajuntament i la Coordinadora d’Associació per la Llengua (CAL) i que compta amb la col·laboració de diverses entitats del municipi com  Cerquem les Arrels, Ateneu Alellenc, La Garnatxa, Ratolins de Camp i Club d’Atletisme Serra Marina.
El tret de sortida és la xerrada colloqui del 17 d’octubre: ‘La Bressola. La situació de l’ensenyament en català a la Catalunya Nord’, a càrrec Aleix Andreu, president de l’Associació d’Amics de la Bressola i en Francesc Franquesa, coordinador pedagògic de les escoles la Bressola. Serà a les 20.30h a la Biblioteca.
El dijous 18 d’octubre, a les 19.30h, la sessió mensual del Club de lectura comptarà amb la presència de l’escriptor Jaume Cabré i es parlarà de la seva novel·la Jo confesso.
El divendres 19 d’octubre, a les 22h, el cantautor alellenc Narcís Perich farà una primera lectura del manifest del Correllengua a la Porxada. Després hi haurà música, amb el mateix Perich, Intent Desmuntat i el DJ El Chavo.


L’endemà, dissabte 20, a les 12h, s’espera l’arribada a la Plaça de l’Ajuntament de la flama de la llengua portada pels atletes del Club Serra Marina i pels ciclistes de l’Associació Ratolins de Camp. L’acte central del Correllengua acabarà amb la lectura del manifest i l’espectacle d’animació infantil Quin Sarau!!, a càrrec de la companyia Xarop de Canya.
Trobada d’entitats de recerca
Can Lleonart acollirà el 20 d’octubre la IV Trobada d’entitats de recerca local i comarcal del Maresme. ‘Masies, urbanisme i poblament’ és la temàtica de la trobada, organitzada per Cerquem les Arrels amb la col·laboració de l’Ajuntament, que té per objectiu estimular la recerca sobre aspectes patrimonials, urbanístics i de poblament. La trobada s’inclou dins dels actes del Correllengua i es clourà amb la presentació del treball de la 1a Beca de Recerca Històrica d’Alella: Els Desplà com a promotors d’art, de Joaquim Graupera. Veure el programa de la Trobada des d´aquest enllaç
http://www.alella.cat/ARXIUS/2012/Cultura
Lliurament dels Premis Literaris Alella 2012
El diumenge 21 d’octubre és el dia de les lletres alellenques.
A les 12 del migdia es donaran a conèixer les obres guanyadores i es lliuraran els Premis Literaris Alella 2012.  Enguany opten a aquests premis 112 treballs: 21 al Maria Oleart de poesia, 85 al Guida Alzina de contes i 6 a l’Isidre Pòlit de relats curts d’astronomia. El jurat del premi Maria Oleart està format per Montserrat Abelló, Joana Bel i Eduard Miró. Sebastià Alzamora, Ada Castells i Vicenç Llorca integren el jurat del Guida Alzina. Per últim, l’Isidre Pòlit serà valorat per un jurat format per persones relacionades amb l’astronomia i la llengua catalana. El lliurament de premis literaris clou els actes del Correllengua 2012.

Deixa un comentari