Publicat el 09/08/2022

Serà el divendres 9 a la sala d’actes de l’Hospital de Mataró, amb la col·laboració de l’associació mataronina Mans Amigues i l’Ajuntament de Mataró

 

 

 

 

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), en col·laboració amb l’associació mataronina Mans Amigues i l’Ajuntament de Mataró, organitza una taula rodona el 9 de setembre per commemorar el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi.
L’acte, que està obert a tothom interessat a contribuir en la prevenció d’aquest fenomen (sanitaris, docents i ciutadania en general), tindrà lloc a les 12 h a la Sala d’Actes de l’Hospital de Mataró.

La taula rodona porta per títol “Crear esperança a través de l’acció”, que és el lema que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha establert enguany per animar les organitzacions sanitàries a realitzar activitats que il·luminin, com un far, el dolor de les persones afectades pel suïcidi, un fenomen sovint amagat, poc comprès i molt estigmatitzat.

Aquesta serà la primera col·laboració de l’equip de Salut Mental del CSdM i Mans Amigues, una associació nascuda a Mataró el 2018 per oferir un espai on els supervivents –persones que han perdut un ésser estimat per suïcidi– puguin expressar emocions tan difícils d’elaborar com la culpa, la vergonya i l’estigma.
3.000 persones cometen suïcidi cada dia al món, segons l’OMS. La mort per suïcidi és prematura i prevenible, i està condicionada per factors de risc socials, culturals i ambientals. Abordar aquests riscos passa, entre altres coses, per la sensibilització i la pedagogia, que és la finalitat d’aquest acte.
Programa:  https://www.csdm.cat/media/upload/pdf/Programa%20prevencio%20suicidi_1659426639.pdf

 

Redacció
Imatge i font: Consorci Sanitari del Maresme

Deixa un comentari