Publicat el 18/09/2021

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme fa una aposta clara per la formació i posa en valor les figures de Josep Puig i Cadafalch i de Lluís Domènech i Montaner, arquitectes modernistes vinculats a la comarca

 

Una de les figures turístiques que està en constant aprenentatge per tal de donar el millor servei possible són els guies. Des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme es vol fomentar la seva formació amb sessions dedicades al Modernisme a la comarca.

Consta de dues classes teòriques i presencials dedicades a Josep Puig i Cadafalch i a Lluís Domènech i Montaner respectivament, dos dels principals arquitectes del moviment modernista català vinculats al Maresme.
També s’oferirà una tercera sessió pràctica i participativa visitant un monument d’un dels dos arquitectes.

Un dels objectius d’aquest petit curs és construir un discurs comú i coherent a l’hora d’explicar el Modernisme com un actiu del Maresme, així com donar un valor afegit a les visites guiades entorn a l’obra específica de Josep Puig i Cadafalch i de Lluís Domènech i Montaner mitjançant el coneixement de la vida i l’obra d’aquests dos grans arquitectes referents a la comarca.

La formació va adreçada a guies habilitats per la Generalitat de Catalunya i responsables de visites turístiques dels municipis del Maresme i va a càrrec de la gestora cultural especialitzada en patrimoni i turisme cultural de la Universitat de Barcelona, Meritxell Jubany Canals.

La convocatòria de la primera edició ha estat tot un èxit, amb gairebé un centenar de guies inscrits, pel que ja s’estan planificant noves sessions per donar cabuda a tots els interessats. En la primera classe hi han participat 25 guies turístics amb representació de diversos municipis del Maresme i de la resta del territori català, entre d’altres, Girona, Barcelona, Salou o Terrassa.

Redacció
Imatge i Font: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Deixa un comentari