El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat la consulta externa i l´hospital de dia d´oncologia de l´Institut Català d´Oncologia a Badalona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/03/2012

El conseller de Salut, Boi Ruiz, acompanyat per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha visitat aquest matí diversos equipaments de la ciutat. En primer lloc han recorregut les obres del futur CAP Gran Sol, situat a l’avinguda de Doctor Bassols de Badalona. El nou centre, que donarà servei a la població dels barris de Llefià i la Salut, permetrà una millor redistribució dels pacients que s’atenen a les tres àrees bàsiques de salut dels barris implicats i facilitarà una millor accessibilitat als usuaris.


La nova construcció, a més dels serveis d’atenció primària, disposarà d’un centre de salut mental d’adults i una àrea polivalent per a l’activitat especialitzada que permetrà apropar part de l’oferta no lligada estrictament a l’equip d’atenció primària a pacients de les tres àrees bàsiques i d’altres zones de Badalona.


A continuació, el conseller de Salut, acompanyat per l’alcalde de Badalona, ha inaugurat la nova planta de consulta externa i l’hospital de dia d’oncologia de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) Badalona, ubicat a la tercera planta de l’edifici maternoinfantil de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. La nova planta d’oncologia té una superfície total de 1.475 m2.


La nova àrea de consultes externes amplia en 3 les consultes existents fins ara a l’ICO de Badalona. Ara disposarà d’un total de 17 consultes: 8 de les quals són d’oncologia; 5 són consultes d’hematologia; 1 consulta de cures pal·liatives; 1 consulta de consell genètic; 1 consulta de nutrició, i 1 de psicooncologia. L’hospital de dia també amplia els seus espais i disposarà de 24 butaques, 5 llits de tractament, 4 punts d’extracció, 1 sala de reanimació, 1 consulta d’infermeria, 1 control d’infermeria i 1 zona de treball d’assajos clínics.


La visita ha finalitzat amb un recorregut per la Unitat Polivalent d’Investigació Clínica (UPIC) de l’Institut d’Investigació Sanitària Germans Trias i Pujol. Aquesta Unitat, que funciona des de l’any 2011, ofereix als investigadors que ho requereixin (tant del campus Can Ruti, com d’institucions externes) un espai on dur a terme assaigs clínics en les diverses fases del procés de recerca clínica.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcial Albiol, ha destacat el gran nivell i qualitat de les noves instal·lacions situades a l’Hospital Germans Trias i Pujol. Garcia Albiol ha dit que Badalona s’ha convertit en un referent de la investigació i ha agraït la feina desenvolupada pels professionals que treballen en aquest àmbit. També ha afirmat que les obres de construcció del futur CAP Gran Sol estan seguint el calendari previst, per la qual cosa es preveu que el nou centre podria entrar en funcionament la primavera de l’any 2013, donant servei a una població de 25.000 persones.

Deixa un comentari