Publicat el 24/03/2016

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha visitat les obres de rehabilitació de la Casa Puig i Cadafalch, a Argentona (Maresme). La casa s’emmarca en el període més modernista de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, amb un acurat tractament de les arts aplicades i decoratives. Es va començar a configurar l’any 1897 i es va finalitzar l’any 1905. Des de 1993 està declarada bé cultural d’interès nacional.

 Es tracta de la residència on l´arquitecte havia estiuejat des de jove. No és una casa de nova planta, sinó que és fruit de l´aprofitament de tres antics habitatges que el mateix Puig i Cadafalch va ampliar i unir per convertir-los en un únic casal.  La casa té planta irregular perquè s´adapta a l´orografia i al traçat dels carrers laterals. La façana principal, a la banda del pati, presenta elements arquitectònics modernistes i les façanes posteriors conserven finestrals gòtics. 

Les obres que s’estan duent a terme actualment corresponen a la primera fase del projecte executiu, consistent en la rehabilitació de les cobertes i les terrasses. Tenen un cost d’execució de 314.999 euros. La intervenció s’està realitzant de la manera més respectuosa amb l’edifici, donada la seva fragilitat, i sense fer reconstruccions ni recreacions historicistes.

Tot seguit,  es començarà la segona fase del projecte, recentment aprovada en la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de febrer de 2016. Tindrà com a objectiu la conservació del monument, solucionant la problemàtica estructural dels forjats i resolent la degradació que pateix l’edifici. Aquesta fase té un pressupost global de de 1.571.933 euros i s’inicia amb les actuacions estructurals, amb un cost de 453.505 euros. Aquesta segona fase es podrà iniciar gràcies a la subvenció de 110.666 euros atorgada pel Departament de Cultura. Amb aquesta actuació es completarà la recuperació de la casa.

Deixa un comentari