Publicat el 22/09/2015

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona, de la delegada del Govern de la Generalitat, Núria Colomé i de la directora dels Serveis Territorials a Barcelona, Neus Ferrete, s’ha desplaçat al Maresme per mantenir una sèrie de trobades amb el sector de l’horta i de la planta ornamental a la comarca.
Ciuraneta s’ha reunit, a Palafolls, a la Cooperativa de la Conca de la Tordera,  amb representants de les  diferents cooperatives de la zona per conèixer de primera mà la situació del sector de l’horta en aquesta part del Maresme.
El conseller també ha visitat el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, un mercat majorista de comercialització de flor i planta ornamental ubicat a Vilassar de Mar, integrat per 352 socis i més de 5.000 compradors.
El Mercat és, a més, una empresa on els professionals poden trobar tot tipus de serveis, des de fer compres agrupades fins assessorament i informació general referent al sector.
Ciuraneta ha recorregut les instal·lacions del Mercat de la Flor i també de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya i ha reconegut que aquest “és un sector molt dinàmic, amb requeriments elevats per explotació pel que fa a tecnologia i mà d’obra i, per tant, amb renovació i inversió constants”. El conseller ha mantingut una àmplia trobada amb representants del sector de l’horticultura ornamental de Catalunya.
Finalment , el conseller ha acabat la seva visita territorial al Maresme amb una trobada amb representants  l’empresa CORMA, majorista de plantes ornamental, situada a Premià de Dalt.

Deixa un comentari