Publicat el 25/05/2016

 

La nova estació meteorològica de Sant Vicenç de Montalt és automàtica i està preparada per registrar tots els paràmetres imprescindibles per poder fer el seguiment de les diferents situacions meteorològiques.

El servei de meteorologia comarcal disposa d´estacions meteorològiques a Canet de Mar, Collsacreu, Can Massuet, Hortsavinyà, El Masnou, Mataró, Montnegre, Palafolls, Premià de Dalt, Tiana i ara també a Sant Vicenç de Montalt. La xarxa es completarà els propers mesos amb la incorporació de noves estacions que facilitaran un control meteorològic comarcal més acurat. 

L´estació de Sant Vicenç, igual que la resta de la xarxa, registra cada minut diferents paràmetres com temperatura, humitat relativa, pressió atmosfèrica, velocitat i direcció del vent, pluja acumulada, intensitat de la pluja, evaporatranspiració, radiació solar global i radiació ultravioleta. Dades imprescindibles que contribueixen a millorar les previsions i a prendre decisions en cas de situacions de risc. A més, permeten certificar dades concretes que sovint necessiten els ciutadans per tramitar un sinistre davant les seves companyies asseguradores. A tot això, s´afegeix el fet de poder disposar d´un històric local/comarcal indispensable per poder realitzar estudis ambientals.

A la inauguració hi va assistir el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, el Conseller delegat de Medi Ambient, Josep Triadó, i la Gerent Anna Antoja. El meteoròleg Quim Serra va explicar el funcionament de la nova instal·lació i els beneficis per a la millora del servei comarcal

Deixa un comentari