Publicat el 01/12/2018

El servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme, Meteomar, estrena web i una aplicació mòbil que permetrà a les policies i serveis de protecció civil locals estar en tot moment informats de les situacions meteorològiques de risc

El president Josep Triadó, el director de Medi Ambient, Fernando Cabello, i el meteoròleg comarcal Joaquim Serra van explicar el passat 28 de novembre a tècnics municipals les novetats del servei.

Tots els maresmencs i maresmenques poden seguir les incidències del temps i la previsió meteorològica de qualsevol municipi de la comarca a través del web: meteomar.cat. Els ajuntaments, a més, si es donen d’alta com a usuaris del servei podran disposar d’informació “premium”: més dades,  previsions personalitzades, alertes, seguiment minut a minut de situacions de risc… i a d’altres serveis.

El Maresme, una comarca que anys enrera era notícia per les rierades, torna a estar considerada com a territori molt vulnerable als efectes del canvi climàtic. L’anàlisi dels episodis viscuts en els darers dos anys, com va destacar el president Josep Triadó, corrobora que “els ajuntaments haurem d’estar preparats per gestionar episodis de pluges torrencials, onades de calor i activar els mecanismes de protecció de les persones i els béns. El Consell Comarcal pot facilitar aquesta informació propera i fiable gràcies a les 14 estacions meteorològiques que tenim desplegades en el territori i ens permeten filar molt prim “.

Segons l’històric de dades del servei de meteorologia comarcal, aquest 2018 el Maresme està batent rècords tant pel que fa a temperatures com a pluviometria i intensitat de precipitacions.

Deixa un comentari