Publicat el 02/11/2018

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) ha participat en el III Congrés de Serveis Socials de Catalunya presentant 3 projectes de reflexió sobre la feina que realitzen els professionals en camps com l’atenció de les urgències i emergències socials, la salut mental i la protecció de la infància en casos de separació de parella

El Congrés de Serveis Socials és un espai de trobada i debat que sota el lema ‘Acompanyament professional, transformació col·lectiva’ ha posat de manifest la situació actual i futura dels Serveis Socials Bàsics i ha reivindicat el paper que hi juguen els professionals que hi intervenen.

En aquest marc, el CCM, que és el titular i responsable dels serveis socials bàsics dels 25 municipis del Maresme que tenen menys de 20.000 habitants, ha presentat la prova pilot  “Vincles-Co, Consens i Corresponsabilitat”. Programa pilot que s’ha efectuat amb famílies ateses en els equips bàsics que presenten un conflicte entre la parella d’alta intensitat i que tenen fills a càrrec.  Es tracta d’incorporar un professional a l’equip per ajudar a les parelles a resoldre el conflicte sempre en relació a la parentalitat que exerceixen en relació als seus fills, amb els objectius principals d’evitar escalades de conflictes que portin a una desatenció dels menors i evitar situacions de risc.

ES.Mediació és l’entitat que ha portat a terme aquesta prova pilot, de la que en breu es presentaran les conclusions.

A més d’aquesta ponència, el Consell Comarcal ha presentat 2 treballs de recerca. Un sobre l’acompanyament psicosocial que fan els serveis socials per atendre casos d’urgència i emergència social i l’altre, elaborat conjuntament amb els municipis de Tordera, Arenys de Mar, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Premià de Mar,  sobre  la necessitat de crear una taula de salut mental per treballar en xarxa entre els diferents serveis implicats a l’hora d’abordar casos complexos.

L’objectiu és aportar eines als serveis socials a l’hora d’abordar els diferents casos que han d’atendre.

Deixa un comentari