El Consell Comarcal col·labora amb els Mossos d´Esquadra en la campanya de seguretat nadalenca | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 01/12/2011

La prevenció és la mesura de seguretat més eficaç. Sota aquesta premissa, el Consell Comarcal del Maresme col·labora amb el Programa Operatiu Estacional Grèvol que han activat els Mossos d´Esquadra coincidint amb l´època nadalenca. L´objectiu és que tots plegats prenguem mesures de seguretat per evitar robatoris.
Durant aquestes dates nadalenques es reactiva l´activitat comercial i s´intensifiquen les activitats al carrer atraient gran quantitat de públic. Aquestes són situacions que poden ser aprofitades per cometre delictes. Davant d´això, s´intensificarà la presència policial en aquells llocs i franges horàries en què es preveu un increment d´afluència de ciuadans i ciutadanes i en polígons industrials on es preveu un increment de descàrregues i emmagatzematge de mercaderies.
A banda d´aquesta major presència policial, cal que ciutadans, botiguers i empresaris siguin més curosos extremant les mesures de seguretat. Els Mossos d´Esquadra han editat uns fullets informatius en què recorden aquestes mesures bàsiques de seguretat i expliquen com actuar en el cas d´haver patit un robatori.
El Consell Comarcal del Maresme, des de l´àrea de Promoció Econòmica, col·labora en la difusió dels consells de seguretat per a comerciants i l´adreçada específicament a empreses de cablejat i metalls, dos dels sectors econòmics que concentren més robatoris.
Consells de seguretat per a comerciants:
Si tot i les precaucions que preneu, sou víctimes d’un fet delictiu, és necessari que el denuncieu. Cal presentar denúncia a la policia.
Si denuncieu a les dependències policials
heu de saber que:
Les oficines d’atenció al ciutadà (OAC) dels Mossos d’Esquadra presten servei les 24 hores del dia.
Cal que porteu un document d’identificació personal (DNI, passaport, NIE o permís de conduir).
Si heu patit un robatori, heu de portar una llista dels efectes sostrets amb el màxim de dades significatives.
Si sou víctimes d’un delicte, no heu de tocar res i heu d’avisar els Mossos d’Esquadra (112).


Consells de seguretat per a empreses de cablejat i metalls:


Mesures a l’hora de tancar l’empresa
Assegureu-vos que a l’hora de tancar no queda ningú a l’interior de l’empresa.
Assegureu-vos que tots els accessos queden tancats correctament i que l’alarma queda activada.
Recomanacions després del robatori
Aquestes recomanacions poden ajudar a l’hora d’investigar un fet delictiu
:
Aviseu immediatament la policia en el moment en què detecteu el robatori, encara que penseu que s’ha pogut produir fa hores o dies.
En el cas que disposeu d’informació descriptiva d’autors, vehicles i/o direcció de la fugida, faciliteu per telèfon a la policia per activar i agilitzar la
recerca. El telèfon d’emergències és el 112.
Si sospiteu que hi pot haver algú dins l’empresa, no hi entreu i espereu l’arribada de la policia.
Si disposeu de càmeres de seguretat, aporteu els enregistraments.
Faciliteu el màxim de dades possible del material sostret i, en el cas que us hagin sostret una quantitat important de cables o metalls, intenteu recollir
informació que serveixi a la policia per identificarlos (inscripcions, embalatge, fotografies de catàleg, etc.).
No manipuleu els objectes que hagin pogut tocar l’autor o els autors del fet.
En cas de sostracció de telèfons mòbils, lliureu ala policia els llistats de  trucades realitzades a partir de la sostracció de l’aparell. També seria convenient que li facilitéssiu el número IMEI, que consta al mateix telèfon o a la capsa d’embalatge original.
Si en el moment del robatori hi ha algun testimoni, cal que li demaneu un telèfon de contacte perquè la policia pugui localitzar-lo i ampliar les dades del fet.
imprescindible
http://www.mossos.cat/

Deixa un comentari