El Consell Comarcal cedeix l´ús de 43 motoserres i 9 desbrossadores als ajuntaments del Maresme | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 04/10/2011

Els municipis del Maresme que el 2010 van dur a terme el projecte de neteja de boscos i zones arbrades d´una forma conjunta a través del Consell Comarcal es beneficiaran ara de l´ús del material que el CCM va adquirir per a realitzar aquestes tasques. En concret, el Consell ha cedit a aquests ajuntaments 43 motoserres i 9 desbrossadores. També se´n beneficiarà la Federació d´Associacions de Defensa Forestal (FADF).
El temporal de neu i vent que va afectar el Maresme el març de 2010 va provocar desperfectes en el 54% dels boscos de la comarca amb una valoració econòmica de danys de 35,68 milions d´euros. A més d´això, es va veure greument afectada la xarxa bàsica de prevenció d´incendis. La situació va permetre que els 19 municipis més afectats es poguessin acollir a les mesures urgents que va dictar la Generalitat per ajudar a recuperar camins i lleres i per netejar els boscos i zones arbrades més malmeses.
Els ajuts es van centrar en un pla d´ocupació que 15 municipis van tramitar conjuntament a través del Consell Comarcal a qui, a més, van delegar la contractació i la gestió dels treballs forestals que van dur a terme 180 operaris.
Una vegada realitzats els treballs, el Consell Comarcal ha decidit cedir als ajuntaments participants en el projecte i a les ADF´s el material que va adquirir per realitzar els treballs forestals i que es troba en bon estat de funcionament .


Ajuntaments:  Alella (6 m), Argentona (2 m), Cabrera (2 m), Cabrils (2 m), Calella (1 m+1 d), Dosrius (3 m), Premià de Dalt (5 m), Santa Susana (1 m), Sant Cebrià (3 d), Sant Iscle (5 d+2m), Teià (2m), Tiana (2m), Tordera (3 m), Vilassar de Dalt (2 m), Federació ADF (10 m). m = motoserres – d = desbrossadores.

Deixa un comentari