Publicat el 22/09/2014

El nou model de gestió aprovat pel Consell Comarcal del Maresme contempla aconseguir una reducció en la despesa que paguen els municipis que tenen delegat el servei d´atenció i recollida d´animals abandonats al CAAD Maresme. Per aquest motiu, l´administració comarcal endegarà un concurs públic que facilita la participació privada a partir de la creació d´una “zona complementària d´explotació comercial”.
El Centre d´Atenció d´Animals Abandonats (CAAD) Maresme és un servei públic comarcal que va entrar en funcionament el febrer de 2006 com a resposta a la necessitat de disposar d´un nucli zoològic mancomunat que recollís de la via pública els animals que havien estat abandonats, tingués cura d´ells i promogués la seva adopció.
Les instal·lacions es van construir al terme municipal d´Argentona (darrera el cementiri) i en aquell moment van ser 18 els municipis que hi van delegar les seves competències. 6 municipis, però, s´han donat de baixa i, tot i el redimensionament del servei, a tancament de 2013 el dèficit d´explotació ha estat de 46.829 euros.
Davant d´aquesta situació, el Consell Comarcal promou un concurs públic de gestió del servei i de les explotacions que permetrà reduir les aportacions municipals tot mantenint la reconeguda qualitat de l´atenció als animals acollits.
A les bases, que s´exposaran públicament en els propers dies, s´introdueix una formula que beneficia tant els municipis usuaris com el concessionari del servei. Aquesta passa per la creació d´una “zona complementària d´explotació comercial” amb activitats relacionades (residència canina i clínica veterinària) , però que no interfereixen en la prestació del servei ni en la filosofia del CAAD Maresme.
El Centre d´Atenció d´Animals Domèstics de Companyia del Maresme acull gossos i gats. L´any passat va recollir 561 animals abandonats (418 gossos i 143 gats). Va aconseguir 398 adopcions i 133 recuperacions d´animals per part dels seus propietaris. La mitjana d´animals que hi ha al Centre és de prop de 200.

Deixa un comentari