El Col·lectiu de Joves pel Sàhara de Pineda, ha dut 150 quilos de medicaments i material escolar als Campaments de refugiats sahrauís | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/06/2012

Aquest material s’ha recollit entre les escoles de primària de Pineda i les farmàcies. L´expedició, formada per 4 pinedencs, també ha dut un ordinador portàtil donat per l´entitat ´Pineda sense Fils´, al Centre de mutilats de mines antipersona Martir Chereif on també hi ha fet arribar medicaments. El grup pinedenc també s´ha reunit amb responsables del govern sahrauí per tractar diverses qüestions i per fer un intercanvi d´opinions i buscar línies de cooperació.
Enguany també s´ha viatjat fins els territoris alliberats del Sàhara Occidental on hi viuen ramaders nòmades. En concret s´ha dut material a l´escola de primària de Tifariti i a l´escola de Mehiris, dos nuclis de població en ple desert sahrauí, a uns 380 quilòmetres de distància dels campaments de refugiats de Tindouf (Algèria).
Els membres del Col·lectiu de Joves pel Sàhara de Pineda també han visitat l´Hospital de Mehiris on han pogut conèixer les seves grans mancances, sobretot en relació amb els medicaments i tractaments per a pacients. Per posar només un parell d´exemples, no disposen de maquines medidores de glugosa, i per tant, és difícil administrar medicaments i tractaments. Una altre situació alarmant i greu és que no disposen d´anti-verí de ´víbora cornuda´, que és mortal pels humans. El darrer any van morir dues persones per falta de tractament.
El viatge l´han fet quatre pinedencs, que també han visitat les famílies dels infants que passen l’estiu a Pineda en el programa Vacances en Pau que es fa cada any.


El Col·lectiu de Joves pel Sàhara de Pineda agraeix el suport de les escoles, així com de les farmàcies, Pineda sense fils, entre altres estaments, empreses i particulars.


MOLTES GRÀCIES A TOTS/ES!
Col·lectiu de Joves pel Sahara

Deixa un comentari