Publicat el 27/02/2024

Un any més amb Lletres i vins, la Biblioteca Municipal can Llaurador de Teià se suma al projecte Biblioteques amb DO amb l’objectiu d’acostar la cultura vitivinícola al gran públic

 

 

La pagesia, la vinya i el vi són elements distintius i propis del territori de la Denominació d’Origen Alella, amb una història que es remunta a l’època romana i que encara avui, dos mil anys després, configuren el paisatge del Maresme.

Amb una durada d’un mes per a cada DO, Biblioteques amb DO és una iniciativa impulsada pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), els consells reguladors de les DO i altres col·laboradors a nivell local. Durant el mes de març, la protagonista és la DO Alella.

Visita a Casa a Pol i Tast. El projecte reforça els lligams de les biblioteques amb el seu entorn social i geogràfic, alhora que promou el coneixement sobre el món del vi amb un programa d’activitats culturals diverses per a tots els públics. Una part d’aquest material informatiu es podrà contemplar en una exposició i mostra documental fins al 31 de març. L’edició de 2024 destaca pel seu enfocament en el còmic. Així, la sessió inaugural del 1 de març a les 19h inclourà la projecció d’imatges i la lectura dramatitzada de tres històries del llibre de relats gràfics Vinòmics, publicat per Norma Editorial, a càrrec de l’actriu i dramaturga Núria de Calella. L’espectacle, titulat “La vida bohèmia”, s’acompanyarà d’un tast de vi del celler Testuan de Cabrils.

El dissabte següent, 2 de març, a les 11h, Antolín García i Josep Maria Balada guiaran una visita a les vinyes i la maquinària del celler Serra Sant Mateu de Casa Pol, un lloc on encara es produeix vi artesanalment. L’activitat inclourà un tast de vi i coca.

Amb coincidència amb el mes de la DO Alella, la Regidoria de Cultura ha organitzat una sortida amb el Club de cuina de La Unió per explorar l’antic celler cooperatiu de l’Alella Vinícola i provar els vins de la marca Marfil, elaborats pel seu propietari i enòleg, Xavi Garcia. Aquesta activitat tindrà lloc el dissabte 9 de març, de 11 a 13h, amb un cost de 10,30 euros per persona.
Les inscripcions es poden realitzar escrivint al correu electrònic activitatsculturals@teia.cat abans del 4 de març.

El 19 de març a les 19h, la Biblioteca can Llaurador acollirà la presentació del llibre “Denominació d’Origen Alella”, a càrrec de la periodista Montse Serra, coordinadora i editora del mateix. Acompanyarà la presentació Òscar Pallarès, director de la revista Papers de Vi, que oferirà un tast de vins.

Per acomiadar l’edició de Biblioteques amb DO, el 26 de març a les 17.30h, es durà a terme un taller infantil de manualitats amb taps de suro per a nens i nenes a partir de 4 anys.

Les inscripcions per a aquestes activitats són gratuïtes, però cal reservar plaça prèviament per a la sessió inaugural, la visita a Casa Pol i el taller infantil, ja que les places són limitades. Podeu fer-ho trucant al telèfon 93 555 01 04 o enviant un correu electrònic a b.teia@diba.cat.

 

Redacció

Deixa un comentari