Publicat el 28/11/2016

L’ampliació d’activitat del CSSC s’ha explicat en una roda de premsa en què han participat l’alcaldessa de Badalona i presidenta del Consell d’Administració de BSA, Dolors Sabater; el cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva i vicepresident del Consell d’Administració de BSA, Francesc Ribot; la directora del sectors sanitaris Barcelonès Nord i Maresme i Vallès Oriental del Servei Català de la Salut, Aurora Dueñas; i la gerent de BSA, Pilar Saura. 

El Servei Català de la Salut (CatSalut) va proposar a BSA incrementar l’activitat contractada al centre, proposta que va ser aprovada per unanimitat pel Consell d’Administració de l’organització sanitària municipal en una reunió celebrada aquest mes de novembre. El CatSalut aportarà anualment 1,6 milions d’euros a BSA per finançar aquest increment d’activitat.

Els 43 llits (9 de subaguts, 16 de convalescència i 18 de llarga estada) s’han començat a obrir de forma progressiva i estaran totalment operatius des de l’1 de desembre. 

Aquests llits van deixar d’estar en servei al novembre de 2013. En aquell moment acollien bàsicament pacients de llarga estada. Des d’aleshores no han estat tancats de forma permanent, sinó que una part s’ha activat durant els mesos d’hivern en el marc del Pla Integral d’Urgències de Catalunya. 
L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha explicat que “després d’anys de retallades en sanitat, es torna a posar el dret de les persones en el centre de l’acció política i la recuperació d’aquests 43 llits al Centre Sociosanitari El Carme és un bon exemple que posa de manifest la voluntat d’aquest govern de milorar l’atenció a la ciutadania”.

Per la seva banda, el cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva i vicepresident del Consell d’Administració de BSA, Francesc Ribot, ha destacat “la importància d´aquest acord per als ciutadans de Badalona, una ciutat molt mancada de places assistencials”. “Aquesta mesura ens permetrà recuperar el 100% de les que s´havien perdut, amb les retallades vinculades a la crisi”, ha afegit.

BENEFICIS DIVERSOS

L´increment d´activitat del Centre Sociosanitari El Carme permetrà millorar l’atenció a la població, per exemple mitjançant la reducció de les llistes d’espera. També facilitarà a centres sanitaris com l’Hospital Germans Trias i Pujol o l’Hospital de l’Esperit Sant, que tenen al CSSC com a referent del territori pel que fa a atenció sociosanitària, el drenatge de pacients. 

A més, comportarà que el CSSC hagi de disposar de manera continuada de més professionals, especialment d´infermeria, per la qual cosa personal que actualment treballa a temps parcial podrà incrementar la seva jornada laboral, professionals eventuals accediran a un contracte indefinit i s’incorporarà nou personal al centre.

La població de referència de BSA pel que fa a l´àmbit sociosanitari està formada per més 425.000 persones, que pertanyen a Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Montgat, Tiana i Alella.

La cartera de serveis del CSSC ofereix recursos d’internament (unitats de llarga estada, convalescència, cures pal·liatives i subaguts) i altres serveis (hospital de dia sociosanitari, Unitat Funcional Interdisciplinària Sociosanitària, Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport, Equip d’Atenció a Residències i Equips  d’Avaluació Integral Ambulatòria).

Badalona Serveis Assistencials és una organització sanitària municipal que té com a finalitat prestar serveis de salut i atenció a la dependència en el Barcelonès Nord i el Baix Maresme. BSA gestiona 10 centres i disposa de més d’un miler de professionals. 

Deixa un comentari