Publicat el 25/07/2018

La visita s’inscriu en l’activitat educativa ‘Creix amb el Peix’ que impulsa el Gremi de Majoristes del Mercat del Peix

El Centre Interactiu del Peix (CIP) de Mercabarna ha tancat la seva vuitena edició de visites escolars amb la participació de 5.757 alumnes de 110 centres educatius catalans que han participat en alguna de les 237 sessions organitzades amb els seus tallers d’alimentació corresponents.
La visita s’inscriu en l’activitat educativa ‘Creix amb el Peix’ que impulsa el Gremi de Majoristes del Mercat del Peix i que promou el bons hàbits alimentaris amb una presència regular de peix a la dieta. En vuit anys, el centre ha rebut la visita d’un total de 45.000 alumnes d’entre 8 i 11 anys que han conegut de manera amena el recorregut que fa el peix des de la captura fins que arriba a les taules de llars i restaurants.

El Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix (GMP), amb la col·laboració de Mercabarna, posava en marxa l’any 2010 un projecte únic a Catalunya i també a Espanya, un espai museogràfic dedicat als productes pesquers amb vocació divulgativa.

L’activitat educativa té lloc a tres escenaris diferents a l’entorn del Mercat Central del Peix de Mercabarna. S’inicia amb la visita al Centre Interactiu del Peix. Continua amb l’estada a una empresa de manipulació de peix i acaba amb un dinar saludable a base de diferents varietats de peix, al mateix Mercat.

Tot i que el gruix dels visitants del CIP són els grups escolars, en aquests anys també s’ha obert el centre a famílies i col·lectius específics com estudiants universitaris, escoles de restauració i hostaleria, grups de gent gran i professionals del sector, entre d’altres. Des de la seva obertura més de 60.000 persones han passat pel CIP.

ACN Barcelona

 

Deixa un comentari