Publicat el 05/05/2021

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària Maresme va entrar en funcionament a Mataró el passat 3 de maig per donar cobertura a la ciutat i a 14 municipis més de la comarca del Maresme Central

Avui, 5 de maig, l’alcalde, David Bote, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, l’han inaugurat amb una visita amb la que han pogut parlar amb els responsables sanitaris de l’equipament que donarà cobertura a una població de 270.000 habitants.
El nou CUAP dona cobertura a: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, Mataró, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Està ubicat en un edifici annex al Centre d’Atenció Primària El Maresme, a Mataró, i s’hi accedeix per l’entrada que hi ha al Passatge Antoni Díaz Conde (cantonada amb el Camí del Mig).
Es tracta d’un espai nou, de 550 metres quadrats, totalment remodelat, que compta amb 1 box de triatge, 7 punts de consulta polivalents, 8 punts d’observació i un box de reanimació cardiopulmonar (RCP).
Dona servei les 24 hores, tots els dies de l’any per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria. A més, inclou suport vital avançat, amb estabilització inicial fins a l’arribada de les unitats del SEM.
També s’hi fa la valoració, orientació i primer tractament d’urgències de més complexitat, fins a la derivació d’aquests casos, així com procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, el nou equipament compta amb recursos diagnòstics, com radiologia i servei d’analítica urgent.

Es tracta del primer dispositiu d’aquestes característiques que hi ha a la comarca del Maresme, per donar resposta des de l’atenció primària a les demandes d’atenció urgent de la població, amb l’ampliació de l’horari i la millora de la capacitat de resolució d’urgències de baixa i mitjana complexitat.
El nou CUAP està gestionat per l’Institut Català de la Salut.

Deixa un comentari