Publicat el 13/01/2017

El Centre d´Estudis Argentonins Jaume Clavell (CEA) ha editat un opuscle per donar a conèixer la particular visió que tenia de l´Argentona de finals dels segle XIX Alexandre Cirici (1892-1945), que va ser compromissari a l´Ateneu Barcelonès per la secció de literatura, història i antiguitats.

L´associació ha editat 2.700 exemplars –a través de l´Ajuntament d´Argentona–, que han estat distribuïts entre els diferents comerços adherits a Argentona Es Mou, segons s’informa al web municipal.

En declaracions al diari ‘El Punt Avui’, el president del Centre, Enric Subiñà, ha explicat que la troballa d´aquest escrit va ser gairebé casual: “El vaig trobar en una subhasta a Barcelona i el vaig poder adquirir per 120 euros perquè a ningú més li va interessar.”

A partir d´aquí, el CEA va treballar per convertir el que era un bloc de notes de Cirici en un opuscle per donar a conèixer la impressió que tenia d´Argentona aquest barceloní. Aquesta tasca va recaure en Francesc Villà, membre de la junta del CEA.

L´actual barri de Sant Miquel del Cros, l´església parroquial, les diferents masies i els vivers són alguns dels àmbits de l´Argentona d´aquella època que descriu Cirici en el seu opuscle.

Deixa un comentari