Publicat el 17/10/2021

La Regidoria de Promoció de la Salut ha habilitat un nou espai al cementiri municipal per acompanyar el dol gestacional i neonatal

Les famílies que han patit la mort d’un nadó durant la gestació o poc després de néixer, podran disposar d’un espai compartit que faciliti el procés de dol. L’espai s’ha inaugurat aquest divendres 15 d’octubre, a les 12 hores, en un acte molt emotiu, coincidint amb el Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional.

Serà un espai de record per a les famílies que han perdut un infant, pensat perquè cada família pugui acomiadar la seva pèrdua en un entorn especial, tranquil i acollidor. L’espai s’ha condicionat al voltant d’un arbre i disposa d’una roca amb la inscripció: “En aquest jardí és on tu i jo ens trobem”.
També hi podrem trobar un test que conté penjolls que les famílies podran fer servir per deixar el seu missatge, desig o posar el nom del seu infant i després deixar-lo a les branques de l’arbre.

La pèrdua d’un fill o filla durant l’embaràs, el part o els primers dies de vida és un fet molt traumàtic. Amb la creació d’aquest espai al cementiri, l’Ajuntament vol ajudar les famílies a tenir un indret especial de record i contribuir a visibilitzar el dol gestacional i neonatal.
Alhora, es vol oferir la possibilitat de crear grups d’ajuda mútua a través de l’associació Ania, mitjançant la qual familiars i professionals de la salut poden parlar del dol gestacional, compartir experiències i promoure l’acompanyament de les emocions.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la participació de la regidora de Promoció de la Salut, Núria Arasa, que ha destacat la importància de donar visibilitat a aquest tipus de dol amb un espai “fet amb el cor”. Seguidament Anna Targarona, fundadora de l’associació Ania, ha explicat el seu testimoni en primera persona i ha donat a conèixer els grups d’ajuda mútua que s’ofereixen. Per contactar-hi, aniaasociacion.org@gmail.com.
A continuació, la metgessa Camino Calvo ha llegit un relat molt emotiu d’una parella que perd el seu nadó, en un acte acompanyat amb la música de l’Aula de Música.
L’Ajuntament agraeix la col·laboració desinteressada a l’acte inaugural de la botiga Blanc Estudi Floral, la metgessa Camino Calvo i l’acompanyament musical de Meritxell Vinaixa, al piano i Pepi Izquierdo, a la viola.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Vilassar de Mar

Deixa un comentari