Publicat el 27/10/2020

La visita als éssers estimats al cementiri, habitual a l’entorn de la festivitat de Tots Sants, s’haurà de fer enguany amb més cura per evitar situacions de risc que puguin afavorir el contagi de la Covid-19

En aquest any de pandèmia, seguint les recomanacions de la Generalitat, l’Ajuntament aplicarà un seguit de mesures preventives, com ara redirigir els visitants per dues entrades d’accés -la principal pel Camí Baix de Tiana i la lateral pel carrer Londres- establint circuits de circulació segons la zona de ninxols a la qual es vulgui accedir; i  instal·lar dispensadors d’hidrogel i papereres als dos punts d’accés.

Per facilitar la visita al cementiri i evitar aglomeracions, l’espai romandrà obert al públic del 28 d’octubre al 3 de novembre, de 9 a 18h.
Els serveis de suport del personal de la Brigada Municipal estarà a disposició del públic els dies de màxima afluència, el cap de setmana del 31 d’octubre i 1 de novembre.

Les autoritats sanitàries recomanen a totes les persones que visitin aquests dies els cementiris que tinguin molt present aquestes mesures preventives:
Respectar les indicacions sobre l’aforament en els cementiris de forma que l’ocupació respecti sempre el màxim d’una persona per cada 2,5m2
Seguir les indicacions d’entrades i sortides, així com els recorreguts indicats, mantenint sempre la distància interpersonal de 1,5m.
És obligatori l’ús de mascareta en tot moment excepte per a persones que n’estiguin exemptes per motius de salut. Els infants menors de 6 anys també n’estan exempts. Cal evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca amb les mans.
Les persones podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convivents. Per fer-ho, es recomana l’ús de desinfectant hidroalcohòlic abans i després de l’ofrena.
Les persones hauran d’entrar d’una en una als lavabos, excepte aquelles persones que requereixin assistència, que podran fer-ho amb un acompanyant.
No es pot menjar ni beure als cementiris.
Es recomana limitar el temps d’estada al cementiri i també limitar l’ús de bancs i seients que hi pugui haver.
En el cas d’utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols, les persones que les facin servir s’hauran de posar gel hidroalcohòlic abans i després d’utilitzar-les.

Totes aquestes mesures són especialment importants en els municipis on s’apliquen mesures especials per a la contenció del contagi per la COVID-19.
Més informació:
https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/mes_consells_dautoproteccio/Pautes-COVID-19-Tots-Sants/index.html#bloc4

 

Deixa un comentari