Publicat el 24/10/2021

L’Ajuntament d’Alella ampliarà l’horari d’obertura del Cementiri municipal per facilitar la visita als éssers estimats al voltant de la festivitat de Tots Sants

Com l’any passat, es prendran mesures preventives per evitar situacions de risc que puguin afavorir el contagi de la Covid-19.  S’habilitaran dues entrades d’accés per als visitants  -la principal pel Camí Baix de Tiana i la lateral pel carrer Londres- amb dos itineraris recomanats segons la zona de nínxols a la qual es vulgui accedir. També s’instal·laran dispensadors d’hidrogel i papereres als dos punts d’accés.

Per facilitar la visita al cementiri i evitar aglomeracions, l’espai romandrà obert al públic del 28 d’octubre al 3 de novembre, de 9 a 18h. Els serveis de suport del personal de la Brigada Municipal estarà a disposició del públic els dies de màxima afluència, el cap de setmana del 30 i 31 d’octubre i el dilluns 1 de novembre.

Les autoritats sanitàries recomanen a totes les persones que visitin aquests dies els cementiris que tinguin molt present aquestes mesures preventives:

  • Respectar les indicacions sobre l’aforament en els cementiris de forma que l’ocupació respecti sempre el màxim d’una persona per cada 2,5m2
  • Seguir les indicacions d’entrades i sortides, així com els recorreguts indicats, mantenint sempre la distància interpersonal de 1,5m.
  • És obligatori l’ús de mascareta en tot moment excepte per a persones que n’estiguin exemptes per motius de salut. Els infants menors de 6 anys també n’estan exempts. Cal evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca amb les mans.
  • Les persones podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convivents. Per fer-ho, es recomana l’ús de desinfectant hidroalcohòlic abans i després de l’ofrena.
  • Les persones hauran d’entrar d’una en una als lavabos, excepte aquelles persones que requereixin assistència, que podran fer-ho amb un acompanyant.
  • No es pot menjar ni beure als cementiris.
  • Es recomana limitar el temps d’estada al cementiri i també limitar l’ús de bancs i seients que hi pugui haver.
  • En el cas d’utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols, les persones que les facin servir s’hauran de posar gel hidroalcohòlic abans i després d’utilitzar-les.

Totes aquestes mesures són especialment importants en els municipis on s’apliquen mesures especials per a la contenció del contagi per la COVID-19.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament d’Alella

Deixa un comentari