El Cau Pineda organitza pel 9 d’abril, una ruta guiada pel Camí de Costes | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/03/2012

El Cau de Pineda organitza per Dilluns de Pasqua, 9 d´abril, una ruta guiada pel Camí de les Costes, que puja des de Cal Capità -sobre Can Pallofa- fins a Hortsavinyà.
És un antic camí de bast que encara fan servir els veïns. És un dels corriols més encantadors del nostre Montnegre, que puja des de Cal Capità -sobre Can Pallofa- fins a Hortsavinyà i es pot conèixer tot un seguit d´espais molt interessants (el Furat Bufador, Roca Creuada, etc)
La Ruta es farà el Dilluns de Pasqua, 9 d´abril, i comença a les 9 del matí de Cal Capità -podeu arribar-hi en cotxe si voleu (5 quilòmetres des de Pineda)-. Arribarem a Hortsavinyà cap a les 11 del matí.
Des d´allà començarà una altra ruta de mitja hora de durada fins la Taula de les Bruixes; una pedra d´origen històric encara desconegut que conté uns enigmàtics gravats rupestres.
 El Montnegre més màgic…
Aquestes rutes són totalment gratuïtes per a tothom. Ruta fàcil per a tots els públics de totes les edats i amb poc desnivell. Cal dur aigua, roba lleugera i roba d´abric -no us refieu de l´Abril al Montnegre…-
Recordeu: per la ruta pel Camí de les Costes, el punt de trobada és a Cal Capità -si no teniu forma d´anar-hi truqueu-nos o feu un mail a
pinedatecau@hotmail.com.
Feu inscripció prèvia al nostre correu o bé al telèfon 638 27 90 57. Per a més informació podeu visitar el web
www.pinedatecau.cat


A banda d´aquesta ruta, podreu participar a l´Aplec de l´Erola. Us apassionarà!
Es farà la tradicional missa que aquest any serà presidida pel Bisbe de Girona, Francesc Pardo i Artigas. També es podrà fer la processó des de l´Església de Sant Llop fins l´Ermita de l´Erola, tal i com s´ha fet des de segles enrere
. Hi haurà el primer mercat d´artesans amb productes naturals i tradicionals del Montnegre, com mel, herbes remeieres, joguines de fusta, verdura de pagès, pa cuit en forn d´una masia, entre altres.
A l´Aplec també en destaca la participació dels Gegants de Pineda, de Santa Susanna i els de Tordera, i els Gegantons d´Hortsavinyà, que faran un ball amb als alumnes de l´Escola d´Hortsavinyà. També hi ha jocs tradicionals i bitlla catalana, i hi actuarà el grup folk ´Radiokuartet´, que fa música d´arrel tradicional catalana.
Es recuperaran antics balls de pagès com els que es ballaven fins a mitjans del segle passat.
El Cau de Pineda també muntarà un bar amb coques tradicionals i begudes del Montnegre.
L´Aplec de l´Erola està organitzat per la branca de Truc de l´Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda amb el suport de la Parròquia de Sant Llop d´Hortsavinyà, els veïns i l´escola, així com de diversos estaments i particulars.
També s´ha fet fet una pàgina a la nostra web que podeu visitar:
www.pinedatecau.cat/aplec_erola.htm

Deixa un comentari