El Cau de Pineda participa a la trobada nacional Ohmamiglú, de construcció d´iglús de gel | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 09/03/2012

Un grup de 15 joves del Cau de Pineda participaran aquest cap de setmana a una trobada nacional de constructors d´iglús de gel. Els joves participaran en aquesta trobada que aplega els millors constructors d´iglús de Catalunya, i d´altres països europeus.
 La trobada es fa al Coll de Pimorent, a l’Alta Cerdanya -Catalunya Nord-, al Pirineu, i l´objectiu és fer iglús i passar-hi la nit a dins. És el segon cop que el Cau de Pineda hi participarà.
No es tracta de cap concurs sinó d´una trobada, on es fomenta el treball en equip i senzillament, per fer viure als joves una experiència única.
La inauguració anirà a càrrec de l´expert alpinista Jordi Camins i Just i també hi assistiran altres experts en alta muntanya. També es fan xerrades i activitats per fomentar aquest tipus de construccions senzilles i ecològiques. Ara fa un mes, 3 monitors de la branca de Pioners i Caravel.les del Cau de Pineda ja van participar en un curs per aprendre les millors tècniques per fer un bon iglú.
Els iglús són una construcció típica dels habitants del Pol Nord, els esquimals, que ha permès la seva supervivència i seguretat. A dins d´un iglú s´hi manté una temperatura estable i càlida, que pot anar dels 5 als 15 graus positius.

Deixa un comentari