El Cau de Pineda organitza el 9 d’abril i per primer cop, l´Aplec de l´Erola d´Hortsavinyà | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 03/04/2012

Es tracta d´un aplec d´arrel tradicional del Montnegre. Els actes es faran el Dilluns de Pasqua a l´esplanada de l´Hostal


Programa: A les 9 del matí, Pujada a peu pel Camí de les Costes des de Cal Capità. Podeu deixar els cotxes i iniciarem la ruta a 2/4 de 10. Arribarem a Hortsavinyà a les 11 havent conegut llegendes i històries del camí. Ruta guiada pels Truc del Cau de Pineda. Una experiència fantàstica! Apunteu-vos-hi!
Informació al tel. 638 279057 – 630 655867


A les 11, i durant tot el matí, Mercat artesanal de productes naturals i ecològics d´Hortsavinyà i el Montnegre. Jocs tradicionals, Bitlla Catalana i actuació dels alumnes de l’Escola d’Hortsavinyà.


A les 11, Excursió guiada fins la Taula de les Bruixes (d´una horeta de durada)


A les 11 del matí, Plantada dels Gegantons d´Hortsavinyà i els Gegants de Pineda, Tordera, i Santa Susanna. A les 12, Missa cantada a l´Església de Sant Llop presidida pel Bisbe de Girona, Monsenyor Francesc Pardo i Artigas. En ‘cabat, nirem’ a l´Ermita de l´Erola per cantar els Goigs de la Mare de Déu de l´Erola, acompanyats en cercavila pels gegants i gegantons. Tradició en estat pur.


A 2/4 de 2, Ball de Gegants a l´Esplanada de l´Hostal Vell, i Ball a càrrec del nens i nenes de l´Escola d´Hortsavinyà. Ball amb el grup de ball folk tradicional ‘Radiokuartet’ A les 2, Jocs tradicionals del Montnegre per la mainada a l’esplanada de l’Hostal. Per ser un –o com un- infant! Animeu-vos! A


2/4 de 3, a dinar! (que tothom el du de casa) Un bon àpat a l’esplanada de l’Hostal.


A les 4, Ball i arrambades amb el grup de ball folk tradicional ‘Radiokuartet’
trobareu informació i tota la programació a
www.pinedatecau.cat i


Aspectes per tenir en compte… • Hi haurà servei de bar amb cafè, te, i tot tipus de begudes. També hi haurà coques delicioses. Feu força ´gasto´, que els Truc ho fem amb molta il.lusió! • Al mercat hi podreu trobar verdures, tofu, pa, formatges i iogurts, joguines fetes amb fusta, herbes remeieres, vedella ecològica… Tot natural, ecològic, i basat en l´economia sostenible i de proximitat. Feu salut i bon veïnatge! • El camí de Pineda, en el tram de l´Erola fins l’Església de Sant Llop, estarà tancat al trànsit per seguretat de les 12 a les 2. Seguiu les indicacions. • Podeu veure l´audiovisual a l´Hostal Vell, al Punt d´Informació durant tot el matí, i trobar-hi guies de natura. • Us podeu allotjar el cap de setmana a Can Pica, on sereu molt ben atesos. Telèfon 93 763 05 58. www.canpica.com • Som exemple de civisme i bon comportament. Deixem-ho ben net, i emportem-nos les deixalles. No llenceu burilles a terra! No és permès d´encendre foc de cap tipus. • Si podeu, feu el camí a peu. És preciós. Si veniu amb cotxes, aparqueu a les zones indicades. Compartiu vehicles i pugeu amb els cotxes plens. • El mes d´abril té un temps molt variable; porteu roba per anar a la fresca però també un abrigall o una ´jeca´.
Gràcies als veïns de les masies d´Hortsavinyà, Escola d’Hortsavinyà, Can Pica, Oficina del Parc de la Diputació de Barcelona, Ajuntament de Tordera, Parròquia de Sant Llop, Peixos Ros, Colles geganteres d´Hortsavinyà, Tordera, Pineda i Santa Susanna, els artesans, Dani Rangil, Toni Herrero, Ricard Pasqual, Família Nogueras, Bitlles catalanes de Pineda, mitjans de comunicació, i a tots els que d´una manera o altre ajudeu en fer que aquest aplec sigui ben eixerit!
– Podeu visitar el web
www.pinedatecau.cat/aplec_erola.htm
Aquí podeu conèixer amb detall tot el programa i trobar-hi tota la informació necessària.-

Deixa un comentari