El Cau de Pineda lamenta profundament l’obertura de pistes forestals a Sot de l’Aram | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/03/2012

L´Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda emet aquest comunicat veient la forma com algunes persones/estaments tracten el medi natural.
Hem pogut observar que arran d´una propera tala d´arbres a la zona, s´ha trinxat de mala manera tot aquell sector. La zona mostra ara amples pistes de desembosc de grans amplades quan fins ara eren corriols per on tot just hi passava una persona.
La ruta està detallada al llibre ‘A peu per Pineda i el seu entorn’ i diu textualment ‘meravellós circuit, de gran varietat paisatgística (…) és el súmmum. Es tracta doncs d’un tast exquisit amb exhuberant vegetació (…)’ Editat per l’Ajuntament de Pineda -2007-.
Fins ara era una zona magnífica, amb una diversitat vegetal i animal molt rica i interessant.
El Salt i el Sot de l´Aram és una espai de gran bellesa natural, conegut per bona part de la població. És una zona del terme municipal de Tordera i dins del Parc Natural del Montnegre i Corredor, a la Riera de Pineda i amb accés des de Cal Capità i Can Mas.
Forma part del nostre patrimoni paisatgístic i natural dins del Montnegre més boscós i salvatge. I és també patrimoni històric i punt de trobada i d´excursions des de temps immemorials.
Però pel que sembla, les males maneres seran un cop més immunes a ulls de l´administració. No ens queixem de la necessitat de gestionar bé els boscos i de fer tala quan toca, però ens deixa sense paraules veure que tot plegat es fa de manera barroera, sense tenir en compte que aquest racó és una part molt estimada de molts pinedencs.
El Cau de Pineda estem convençut que moltes persones pensareu com nosaltres quan diem que ´Defensem la natura i protegim la vida´, tal i com diu la Llei Escolta i Guia Internacional. No deixarem de treballar per fer-ho!´

Deixa un comentari