Publicat el 01/04/2014

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i la regidora de l’Àrea de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, han presentat el cartell de les Festes de Maig de Badalona 2014, obra de la dissenyadora Elisa Bascón García. Recordem que les Festes de Maig són el conjunt d’activitats culturals que s’organitzen al voltant de la vigília de Sant Anastasi, patró de la ciutat, que es celebra l’11 de maig.
Des de l’any 2007 el cartell de les Festes de Maig es tria a través de la col·laboració entre l’Àrea de Cultura i Ciutadania i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona per incentivar la creació i promoure la difusió de la producció i obra gràfica de joves artistes i dissenyadors.


L’obra seleccionada serà la imatge gràfica del cartell i de les aplicacions del Pla de Comunicació de les Festes de Maig que elaborarà l’Ajuntament de Badalona.
Elisa Bascón García va néixer a Saragossa l’any 1988. Viu a Badalona des de l’any 2009 i ha estudiat escultura. Actualment estudia disseny gràfic a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de la ciutat.
L’autora ha explicat que per dissenyar el cartell es va basar “en el foc ja que la Cremada del Dimoni és l’acte principal de les Festes de Maig”. Segons la dissenyadora, el cartell vol mostrar “les arrels del foc, característic de qualsevol festa, i una imatge de l’inici de la Cremada del Dimoni pot ser, per exemple, una capsa de llumins”.
Per a l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el cartell “és molt representatiu del que signifiquen les Festes de Maig ja que només mirant-lo et ve a la memòria la Cremada del Dimoni, l’acte més destacat de les Festes, i la utilització del foc”.

Deixa un comentari